Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι παίκτες της Σίδνεϊ Ολίμπικ για την τραγωδία των Τεμπών

Οι παίκτες της Σίδνεϊ Ολίμπικ

i

©Sydney Olympic FC

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι παίκτες της Σίδνεϊ Ολίμπικ για την τραγωδία των Τεμπών

Sportal newsroom 16:55 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:34 - 06.03.2023

Οι παίκτες της Σίδνεϊ Ολίμπικ φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την St George City FC ως ένδειξη σεβασμού για τα θύματα των Τεμπών.

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει προκαλέσει θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ο τραγικός απολογισμός της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων είναι πάνω από πενήντα νεκροί, δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται αυτή η τραγωδία δεν έχει επηρεάσει μόνο την ελληνική κοινωνία.

Οργή λαού σε όλα τα γήπεδα: Τα πανό που γέμισαν από άκρη σε άκρη για τα Τέμπη (pics)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10:58 - 06.03.2023

Οργή λαού σε όλα τα γήπεδα: Τα πανό που γέμισαν από άκρη σε άκρη για τα Τέμπη (pics)

Η χώρα μας εδώ και μερικές μέρες είναι συγκλονισμένη μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Οι φίλαθλοι στους αγώνες του Σαββατοκύριακου έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα πανό στις κερκίδες.

Στην Αυστραλία λοιπόν η ομάδα Σίδνεϊ Ολίμπικ αποφάσισε να τιμήσει τα θύματα της σύγκρουσης των τρένων. Συγκεκριμένα οι παίκτες της ομάδας φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια στον αγώνα με την St George City FC στο Penshurst Park το Σάββατο 4 Μαρτίου  για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο ομάδες κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει έδρα στο Μπέλμορ της Νέας Νότιας Ουαλίας και αξίζει να τονιστεί ότι έχει ιδρυθεί από Αυστραλούς ελληνικής καταγωγής. 

Η Σίδνεϊ Ολίμπικ δεν ήταν η μόνη ομάδα από το εξωτερικό που τίμησε τα θύματα στα Τέμπη. Πριν την έναρξη του χθεσινού (5/3) αγώνα μεταξύ της Νότιγχαμ Φόρεστ με την Έβερτον για την 26η αγωνιστική της Premier League κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Οι παίκτες της Τράμπζονσπορ στην προθέρμανση του αγώνα με την Ουμρανίγεσπορ φόρεσαν μαύρα μπλουζάκια που έγραφαν: «Περαστικά γείτονα». Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπεσίκτας έδωσαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, λέγοντας: «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους αυτούς, που επηρεάστηκαν από το τραγικό συμβάν στην Ελλάδα. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών, που έχασαν τις ζωές τους. Από τα βάθη της καρδιάς μας. Περαστικά γείτονα!». Τέλος τόσο η ομάδα όσο και οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε συμμερίστηκαν τον πόνο των Ελλήνων.