Σιλβίνιο για το πώς ανέλαβε την εθνική Αλβανίας: «Μερικά πράγματα ούτε μπορείς να τα φανταστείς...»

Σιλβίνιο για το πώς ανέλαβε την εθνική Αλβανίας: «Μερικά πράγματα ούτε μπορείς να τα φανταστείς...»

Δημήτρης Χούπης 11:09 - 29.12.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας, Σιλβίνιο, μίλησε στη MARCA και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πως κατέληξε στη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και ποιοι είναι οι στόχοι του με την Αλβανία.

Η Αλβανία προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2024, το οποίο θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας. Σε όμιλο με Πολωνία και Τσεχία η ομάδα των Βαλκανίων κατάφερε να τερματίσει πρώτη και να πάρει την απευθείας πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις. 

«Αρχιτέκτονας» της ομάδας είναι ο Σιλβίνιο, ο οποίος μίλησε στη MARCA και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως κατέληξε στην Αλβανία, αλλά και στους στόχους με την ομάδα. Αναφερόμενος στο πως βρέθηκε εκεί σχολίασε ότι ποτέ δεν θα το φανταζόταν, ωστόσο η δουλειά του στην εθνική Αλβανίας του αρέσει αρκετά. 

«Πήγα για ένα δείπνο στο Μιλάνο. Σύντομα είδα την πρόταση της δουλειάς και μου άρεσε. Έτσι ταξίδεψα για τα Τίρανα και μου άρεσε αρκετά. Ξεκίνησα να δουλεύω σαν τρελός. Μέχρι που πρόσφατα δεν μπορούσε να ανακαλύψω τι μου έλεγαν όλοι. Για την ομορφιά του νότου της χώρας. 

Μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα φανταστείς. Τίποτα δεν είναι γνωστό για τη ζωή κάποιου που είναι στο ποδόσφαιρο. Υπογράφεις για πέντε χρόνια και φεύγεις στην αρχή. Είσαι σε ένα μέρος για πολλά χρόνια, υπογράφοντας ένα κάθε φορά. Είναι τρελό», ήταν τα λόγια του. 

Όσον αφορά τους στόχους του για το μέλλον, ανέφερε πως θέλει να παίζει σε μεγάλα τουρνουά. «Το ποδόσφαιρο μου έχει διδάξει ότι τα πάντα κινούνται γρήγορα. Θέλω να δουλεύω, να κάνω πράγματα σωστά. Για πόσο; Δεν ξέρω. Η ιδέα μου είναι να συνηθίζω να παίζω σε μεγάλα τουρνουά, να ανταγωνίζομαι, οι άνθρωπο να μου λένε "Α με την Αλβανία! Θα είναι δύσκολο". 

Ο «αρχιτέκτονας» Σιλβίνιο που οδήγησε την Αλβανία σε Euro οκτώ χρόνια μετά (vids)
EURO

12:00 - 19.11.2023

Ο «αρχιτέκτονας» Σιλβίνιο που οδήγησε την Αλβανία σε Euro οκτώ χρόνια μετά (vids)

Ο 49χρονος τεχνικός της Αλβανία, Σιλβίνιο, αφού έκανε ένα σχετικά απογοητευτικό ξεκίνημα στην καριέρα του πλέον απολαμβάνει την επιτυχία με την πρόκριση των γειτόνων στο Euro 2024, οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους συμμετοχή.

Αυτός είναι ο τρόπος. Τι γίνεται εδώ και είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι το ομαδικό πνεύμα, το να είμαστε ενωμένοι. Έτσι περάσαμε στο Euro. Στο μέλλον θα δούμε», είπε.