Ο βασιλιάς των Κυπέλλων: Ο Ιντζάκι έχει κατακτήσει επτά συνεχόμενους τελικούς (vid)

Σιμόνε Ιντζάκι

i

PrtScr

Ο βασιλιάς των Κυπέλλων: Ο Ιντζάκι έχει κατακτήσει επτά συνεχόμενους τελικούς (vid)

Κώστας Τόπας 14:25 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 25.05.2023

Μετά την κατάκτηση του Κόπα Ιτάλια, ο Σιμόνε Ιντζάκι μετράει επτά τρόπαια, ως προπονητής, σε ισάριθμες χρονιές.

Την ώρα που ο Νορντίν Άμραμπατ πανηγύριζε την κατάκτηση του νταμπλ, ο μικρός του αδερφός, Σοφιάν έδινε τον δικό του αγώνα στον τελικό Κόπα Ιτάλια με την Φιορεντίνα κόντρα στην Ίντερ. Ο Μαροκινός διεθνής μέσος, αγωνίστηκε 70 λεπτά, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ωστόσο δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά του τροπαίου μιας και οι «νερατζούρι» επικράτησαν 2-1 των «βιόλα».

Ετσι, η Ίντερ για δεύτερη διαδοχική φορά και ένατη συνολικά στην ιστορία της (δεύτερη σε κατακτήσεις μαζί με την Ρόμα, πίσω μόνο από τα 14 της Γιουβέντους), στέφθηκε Κυπελλούχος Ιταλίας. Όταν ο Σιμόνε Ιντζάκι πόζαρε με το Coppa Italia που μόλις είχε κερδίσει η Ίντερ ήταν σαν ένα είδος déjà-vu.

Ο 47χρονος Ιταλός τεχνικός είναι ο βασιλιάς των κυπέλλων στην εκδοχή της τρίτης χιλιετίας του ιταλικού ποδοσφαίρου. Σε νεαρή ηλικία, ο Ιντζάκι έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ήδη επτά τρόπαια και μάλιστα σε ισάριθμες χρονιές! Τη σεζόν 2016/17, όταν ήταν δηλαδή στον πάγκο της Λάτσιο είδε την ομάδα του να χάνει το Κύπελλο Ιταλίας από την Γιουβέντους.

Εκτοτε όμως έχει γεμίσει την τροπαιοθήκη του με κούπες τόσο ως προπονητής της Λάτσιο όσο και της Ίντερ.