Με την γκολάρα κόντρα στο Γιβραλτάρ ο Σιώπης έγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής (vid)

Μανώλης Σιώπης

i

Μανώλης Σιώπης/©Intime

Με την γκολάρα κόντρα στο Γιβραλτάρ ο Σιώπης έγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής (vid)

Κώστας Τόπας 15:03 - 25.03.2023

Ο Μανώλης Σιώπης πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Γιβραλτάρ κι έτσι έγινε ο 200ος διαφορετικός σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Με ξερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Μανώλης Σιώπης έγραψε το 2-0 για την Ελλάδα στην έδρα του Γιβραλτάρ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος και μόλις το δεύτερο στην καριέρα του αφού είχε σκοράρει μια φορά με τη φανέλα του Άρη (απέναντι στην Ξάνθη στις 05/05/2019).

Με αυτό το γκολ, ο Μανώλης Σιώπης έγινε ο 200ος διαφορετικός σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στις 7 Απριλίου 1929 ο 23χρονος τότε Αλβέρτος Ναμίας σκόραρε στην ήττα της Ελλάδας με 4-1 από την Ιταλία, που καταγράφεται ως ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ της εθνικής ομάδας στην ιστορία της, με το οποίο ο Θεσσαλονικιός επιθετικός του Ηρακλή κατεγράφη ως ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που σκόραρε για την Εθνική Ελλάδας.

Από τότε πέρασαν 94 σχεδόν χρόνια και 633 παιχνίδια για να φθάσουμε στο παιχνίδι της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023 με το Γιβραλτάρ, στο οποίο ο Μανώλης Σιώπης έγραψε ιστορία. Εγινε ο 200ος σκόρερ στην ιστορία της «γαλανόλευκης» με την οποία έφθασε τις 22 συμμετοχές, ενώ έχει και 15 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων.