Επιθετικός του Γιβραλτάρ στέρησε ιστορικό ρεκόρ από τον Ζλάταν

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς/©Intime

Επιθετικός του Γιβραλτάρ στέρησε ιστορικό ρεκόρ από τον Ζλάταν

Κώστας Τόπας 09:52 - 25.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 25.03.2023

Ο επιθετικός του Γιβραλτάρ, Λι Κασκιάρο, ο οποίος αγωνίστηκε κόντρα στην Ελλάδα στέρησε από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ένα ιστορικό ρεκόρ, μιας και ο πρώτος έγινε ο γηραιότερος παίκτης που συμμετέχει σε προκριματική φάση Euro!

Η Εθνική Ελλάδας δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει ιδανικότερα το ταξίδι της στα προκριματικά του Euro 2024. Το βράδυ της Παρασκευής (24/03) η «γαλανόλευκη» επικράτησε του Γιβραλτάρ (3-0) σε ένα παιχνίδι όπου είχε τρία (!) δοκάρια. Στην εν λόγω αναμέτρηση αγωνίστηκε ο Λι Κασκιάρο για τους γηπεδούχους.

Πρόκειται για έναν 41χρονο επιθετικό, ο οποίος με την εμφάνισή του κόντρα στην εθνική Ελλάδος, στέρησε ένα σημαντικό ρεκόρ από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. 

Ο επιθετικός της Μίλαν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να σπάσει ένα ρεκόρ και να γίνει ο γηραιότερος παίκτης που έπαιξε σε προκριματικό αγώνα για το Euro. Ο Σουηδός αστέρας, γεννημένος στις 3 Οκτωβρίου 1981 στο Μάλμε, ξεπεράστηκε από τον σέντερ φορ του Γιβραλτάρ, Λι Κασκιάρο μιας και ο τελευταίος γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1981.

Σε ηλικία 41 ετών, πέντε μηνών και 25 ημερών, ο τελευταίος είναι πλέον μπροστά από τον πρώην Ιταλό τερματοφύλακα Ντίνο Ζοφ, ο οποίος έπαιξε εναντίον της Σουηδίας στις 29 Μαΐου 1983, σε ηλικία 41 ετών, τριών μηνών και μιας ημέρας. Ο Ιμπραΐμοβιτς, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μετά από μακρά απουσία κι έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε στη Serie A το περασμένο Σαββατοκύριακο.