Σκαλόνι: «Πιστεύω ότι ο Μέσι θα παίξει στο επόμενο Κόπα Αμέρικα»

Ο Λιονέλ Μέσι

i

© Intime

Σκαλόνι: «Πιστεύω ότι ο Μέσι θα παίξει στο επόμενο Κόπα Αμέρικα»

Ο προπονητής της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, κλήθηκε να σχολιάσει την παρουσία του Μέσι στο MLS, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την πίστη του για τη συμμετοχή του Pulga στο επόμενο Κόπα Αμέρικα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Λιονέλ Σκαλόνι, οι πιθανότητες να αγωνιστεί ο Μέσι σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Αργεντινής είναι αρκετές. Συγκεκριμένα, ο 45χρονος προπονητής μίλησε στο Radioestadio και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Pulga, ο οποίος πριν μερικούς μήνες πρωταγωνίστησε στα γήπεδα του Κατάρ κι ολοκλήρωσε ένα από τα απωθημένα του.

«Πιστεύω ότι ο Μέσι θα παίξει στο επόμενο Κόπα Αμέρικα. Δεν θα είμαι αυτός που θα του πω όχι. Το γεγονός ότι παίζει στις ΗΠΑ δεν τον κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό, έχει μέσα του το ανταγωνιστικό γονίδιο. Ο Μέσι θα παίζει καλό ποδόσφαιρο μέχρι να το θέλει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σκαλόνι για τον 36χρονο σούπερ σταρ.

Αυτή ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο τεχνικός της «αλμπισελέστε» κλήθηκε να μιλήσει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ίντερ Μαϊάμι. Πριν μερικές εβδομάδες, ο Λιονέλ Σκαλόνι μίλησε για τον αντικαταστάτη του Μέσι όταν ο τελευταίος πάρει την απόφαση να αποσυρθεί. 

Συγκεκριμένα ο Λιονέλ Σκαλόνι ανέφερε τα εξής: «Καταρχήν ο Μέσι είναι ακόμα στην εθνική ομάδα και δεν αξίζει να μιλάμε πια για αυτό το θέμα. Όλοι θα θέλαμε να παίζει για πάντα. Κάποια στιγμή θα φύγει και θα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για όλους. Ποιος θα τον αντικαταστήσει αύριο; Κανένας. Κανείς δεν μπορεί να παίξει όπως ο Μέσι. Αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα να παίξει με τον ίδιο τρόπο γνωρίζοντας ότι είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Η ομάδα είναι εκπαιδευμένη να τα πάει εξίσου καλά και θα το προσπαθήσουμε. Κανείς δεν πρόκειται να παίξει στη θέση του Μέσι, αλλά κάποιος παίκτης θα κάνει κάτι παρόμοιο».

Αυτή η ερώτηση προς τον Σκαλόνι ήρθε λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Λιονέλ Μέσι ότι πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. «Όπως έχω πει, δεν νομίζω. Αυτό που κατέκτησα ήταν το τελευταίο Μουντιάλ μου. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα στο μέλλον, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι στο μυαλό μου. Θα μου άρεσε να είμαι εκεί να το δω, αλλά όχι να συμμετάσχω.

Ο Μπέκαμ αποκάλυψε πώς έμαθε ότι έπεισε τον Μέσι: «Κοιμόμουν με τη Βικτόρια και μου φώναξε “Αλήθεια; Κλείσε το τηλέφωνο!”»
REST OF THE WORLD

10:12 - 01.08.2023

Ο Μπέκαμ αποκάλυψε πώς έμαθε ότι έπεισε τον Μέσι: «Κοιμόμουν με τη Βικτόρια και μου φώναξε “Αλήθεια; Κλείσε το τηλέφωνο!”»

Ακόμα και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν μπορούσε να συλλάβει το γεγονός ότι ο Μέσι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ίντερ Μαϊάμι, περιγράφοντας με λεπτομέρειες πώς βίωσε τα κρίσιμα 24ωρα.

Αφότου το κατέκτησα, που ήταν αυτό που μου έλειπε, είμαι ικανοποιημένος και ευγνώμων για την καριέρα που είχα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Νομίζω ότι έπαιξα στο τελευταίο Μουντιάλ μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μέσι.