Περίπατος για Σέλτικ, κατέκτησε το 41ο Κύπελλο της ιστορίας της – «Τρεμπλ» για την ομάδα του Ποστέκογλου (vid)

Τρεμπλ για τη Σέλτικ.

i

©twitter/@CelticFC

Περίπατος για Σέλτικ, κατέκτησε το 41ο Κύπελλο της ιστορίας της – «Τρεμπλ» για την ομάδα του Ποστέκογλου (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:51 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 03.06.2023

Η Σέλτικ νίκησε άνετα την Ινβερνές με 3-1 και μετά το Πρωτάθλημα και το Λιγκ Καπ πήρε και το Κύπελλο.

Η Σέλτικ έκλεισε με έναν ακόμα τίτλο τη σεζόν και πιστοποίησε την κυριαρχία της στη Σκωτία.

Οι Κέλτες δεν είχαν κανένα πρόβλημα στον τελικό που διεξήχθη στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης να επικρατήσουν με 3-1 της Ινβερνές.

Η αντίπαλος τους, άλλωστε, είναι ομάδα της Championship και στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση. Έτσι, η Σέλτικ κατάφερε να πανηγυρίσει το 41ο Κύπελλο στην ιστορία της.

Με τη σημερινή της επιτυχία, μάλιστα, ολοκλήρωσε τη σεζόν 2022-23 με «τρεμπλ», εντός συνόρων, αφού νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε γιορτάσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Λιγκ Καπ.

Για τη Σέλτικ ήταν η 59η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου (αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες). Η ομάδα που έχει στον πάγκο της τον ομογενή τεχνικό Άγγελο Ποστέκογλου, η τελευταία ήττα σε τελικό στον θεσμό ήταν το 2002 από την αιώνια αντίπαλο της Ρέιντζερς κι έκτοτε έχει δέκα τελικούς και δέκα κατακτήσεις!

Η Ινβερνές πάλεψε απέναντι σε μία ανώτερη ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει το Κύπελλο για 2η φορά στην ιστορία της, κάτι που είχε το 2015 κι ενώ είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τη Σέλτικ.

Ο Φουρουχάσι στο 38’ άνοιξε το σκορ για τη Σέλτικ. 

Στο 65’ ο Αμπάντα στο 65’ έκανε το 2-0 και μπορεί στο 84’ ο ΜακΚέι να μείωσε και να έδωσε ελπίδες στην Ινβερνές, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 91’, ωστόσο, ο Ζότα από κοντά έγραψε το τελικό 3-1 και σφράγισε την κούπα για την ομάδα του Ποστέκογλου.

Για τη Σέλτικ, μάλιστα, αυτό ήταν το όγδοο τρεμπλ της ιστορίας της, αριθμός που είναι ρεκόρ παγκοσμίως για εγχώριες διοργανώσεις. Ασφαλώς με την τρέχουσα σεζόν ο Ποστέκογλου, έχει ανεβάσει τις μετοχές του, γι' αυτό και το όνομά του ακούγεται για την Τότεναμ.