Μένει ελεύθερος από τη Σέλτικ ο Μπάρκας

Βασίλης Μπάρκας

i

© Photo by Ben Gal/BSR Agency/Getty Images/Ideal Images

Μένει ελεύθερος από τη Σέλτικ ο Μπάρκας

Κώστας Τσιακλής 11:05 - 03.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 03.06.2023

Ο Βασίλης Μπάρκας αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τη Σέλτικ αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ο Βασίλης Μπάρκας θα μείνει ελεύθερος από τη Σέλτικ αφού οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν να λύσουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν θα συνεχίσει ούτε στην Ουτρέχτη καθώς ολοκληρώνεται σύντομα ο δανεισμός του από τους «Κέλτες».

Το μέλλον του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ ήταν αμφίβολο από την περασμένη χρονιά, όταν ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε δοθεί δανεικός για ένα χρόνο στην Ουτρέχτη. Πλέον ο δανεισμός του στους Ολλανδούς ολοκληρώνεται και ο 29χρονος άσος θα επιστρέψει στη Σκωτία αφού δεν υπάρχει κάποια οψιόν αγοράς στη συμφωνία μεταξύ της Σέλτικ και της Ουτρέχτης.

Στη Σέλτικ όμως δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα αφού τόσο ο Μπάρκας όσο και η ίδια η ομάδα φαίνεται να αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους κοινή συναινέσει και ως εκ τούτου ο 29χρονος άσος θα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:32 - 01.06.2023

Οι 13 Έλληνες του εξωτερικού που υπό προϋποθέσεις μπορούν να απασχολήσουν τις ομάδες του Big 5

Οι πέντε «μεγάλες» ομάδες της Super League, οι οποίες είναι έτοιμες να μπουν στον… χορό των μεταγραφών και οι Έλληνες του εξωτερικού, που θα αποτελούσαν μία αξιόπιστη λύση υπό προϋποθέσεις.

Κερδισμένη από αυτή τη συμφωνία βγαίνει και η Σέλτικ αφού δεν θα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των απολαβών του συμβολαίου του Μπάρκα, όπως είχε κάνει φέτος κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στην Ουτρέχτη.

Ο Μπάρκας βρίσκεται στη Γλασκόβη από τον Ιούλιο του 2020, όταν και αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Συνολικά με τη Σέλτικ ο Έλληνας άσος κατέγραψε 24 συμμετοχές, με απολογισμό 11 ανέπαφες εστίες και έναν τίτλο πρωταθλήματος. Τη φετινή σεζόν ο Μπάρκας ήταν δανεικός στην Ουτρέχτη, της οποίας υπερασπίστηκε την εστία σε 36 αναμετρήσεις, μετρώντας επίσης 11 ανέπαφες εστίες.

Στα 29 του χρόνια, η χρηματιστηριακή αξία του Μπάρκα έχει πέσει στα 3 εκατ. ευρώ και μία ενδεχόμενη επιστροφή στην Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει «παράθυρο» για την επιστροφή στην Εθνική ομάδα, δεν θεωρείται απίθανη. Για την ώρα πάντως το όνομα του δεν έχει συνδεθεί με κάποιον σύλλογο είτε της Ελλάδας, είτε του εξωτερικού.