Οπαδοί της Ρέιντζερς ανέβασαν πανό με ναζιστικό σύμβολο

Οπαδοί της Ρέιντζερς ανέβασαν πανό με ναζιστικό σύμβολο

Sportal newsroom 10:55 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 02.10.2023

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προέβη μερίδα οπαδών της Ρέιντζερς, που στον αγώνα με την Αμπερντίν ανέβασαν πανό με ναζιστικό σύμβολο. Η διοίκηση καταδίκασε την ενέργεια αυτή.

Οι οπαδοί της Ρέιντζερς στον αγώνα του Σαββάτου (30/9) με την Αμπερντίν για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σκωτίας, ανέβασαν ένα απαράδεκτο πανό, με ναζιστικό σύμβολο, για το οποίο μάλιστα έχει ξεκινήσει έρευνα.

Το εν λόγω πανό είχε «το κεφάλι του θανάτου» ένα Totenkopf, στα γερμανικά,, που σχετίζεται με μια ελίτ μεραρχία των SS. Το πανό επίσης έγραφε «Rangers Active Unit 936 The Firm».

Για την ιστορία η Ρέιντζερς έχασε την αναμέτρηση με 3-1 από την Αμπερντίν, αντίπαλο του ΠΑΟΚ, στους ομίλους του Conference League. Το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα έφερε και την απόλυση του προπονητή των «Τζερς» Μάικλ Μπιλ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ομάδας τον Νοέμβριο του 2022.

Οι δηλώσεις εκπροσώπου της διοίκησης της Ρέιντζερς:

«Σαφώς, αυτή η σημαία είναι απολύτως απαράδεκτη και ο σύλλογος καταδικάζει την επίδειξή της στο γήπεδό μας με τον πιο έντονο τρόπο. Ο σύλλογος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έρευνα βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη».