Σοκ στη Μπαρτσελόνα, κίνδυνος να χαθεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι ο Γκάβι

Γκάβι - Ντε Γιόνγκ

i

©Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images/Ideal Images

Σοκ στη Μπαρτσελόνα, κίνδυνος να χαθεί ως ελεύθερος το καλοκαίρι ο Γκάβι

Πάνος Μαλακτάρης • 17:37 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Το αρμόδιο δικαστικό όργανο ακυρώνει την εγγραφή του Γκάβι στην πρώτη ομάδα, διατεινόμενο πως αυτή ήταν εκπρόθεσμη

Το σοκ στους Καταλανούς είναι μεγάλο, καθώς ο αθλητικός δικαστής πριν από λίγο έκανε αποδεκτή τη σχετική καταγγελία που είχε κάνει η ίδια η διοργανώτρια αρχή της La Liga, σχετικά με την έγκυρη όσο και ορθή κατάθεση των εγγράφων σχετικά με την ενσωμάτωση του νεαρού άσσου Γκάβι στην πρώτη ομάδα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Mundo Deportivo», η κατάθεση των σχετικών εγγράφων έχει τελικά γίνει παράτυπα. ήτοι εκτός του χρονικού πλαισίου που η διαδικασία απαιτούσε. Αυτό εν πολλοίς σημαίνει πως ο Γκάβι θα σβηστεί από το ρόστερ της πρώτης ομάδας και θα δικαιούται να αγωνίζεται μόνο με τους «μικρούς« της Μπαρτσελόνα Β'. Ασφαλώς αυτό είναι το τυπικό κομμάτι της απόφασης, μιας και η έφεση από μεριάς της Μπάρτσα είναι θέμα ωρών. 

Σα να μην έφτανε το διαφαινόμενο σκάνδαλο με την υπόθεση χρηματοδότησης του πρώην αντιπροέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, τώρα οι Καταλανοί βρίσκονται μπροστά στο να χάσουν ένα από τα βασικότερα στελέχη τους σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και με την ανάσα της Ρεάλ Μαδρίτης «καυτή» πίσω τους. Πρακτικά ο νεαρός αφήνει προσωρινά το νούμερο 6 που είχε πάρει, ενώ η Μπαρτσελόνα αμέλησε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα ακόμα και μέσα στην προθεσμία της μίας μέρας χάριτος που είχε δώσει η La Liga. Oι Καταλανοί είχαν δηλώσει στις 31 Ιανουαρίου τον ποδοσφαιριστή με το επαγγελματικό του συμβόλαιο, κόντρα στις οδηγίες του financial fair play που όριζε ο κανονισμός. 

Tο δε βασικό θέμα που προκύπτει σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Ισπανία, είναι πως πλέον ο Γκάβι θα είναι χωρίς επαγγελματικό συμβόλαιο, με αποτέλεσμα, αν δεν μπορέσει να επιστρέψει στην Α' ομάδα μέχρι 30 Ιουνίου να είναι διαθέσιμος στην αγορά ως ελεύθερος. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι κάτι που δε θέλουν ούτε να σκέφτονται στο Καμπ Νου για το κορυφαίο ίσως ταλέντο που έχει αναδείξει η «Μασία» τα τελευταία χρόνια και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ισπανικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να μπορέσει να παρουσιάσει πειστικά στοιχεία αναφορικά με το πώς ένας αθλητής της Β' -ουσιαστικά- ομάδας έχει ένα συμβόλαιο της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για κάθε ένα από τα επόμενα 2 χρόνια συμβολαίου που έχει πρόσφατα ανανεώσει.  

Το θέμα είναι πολύπλοκο, και σίγουρα οι «μπαλουγκράνα» θα αναμένουν το αποτέλεσμα της έφεσης επί της αρχικής απόφασης, με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Γκάβι στην πρώτη ομάδα και ασφαλώς να είναι παρών στο επερχόμενο «Κλάσικο» (19/3 στις 10 το βράδυ).