Τσάβι: «Είμαι σοκαρισμένος από την εχθρική ατμόσφαιρα της Μπιλμπάο» (vid)

Τσάβι

i

Τσάβι/PrtScr

Τσάβι: «Είμαι σοκαρισμένος από την εχθρική ατμόσφαιρα της Μπιλμπάο» (vid)

Κώστας Τόπας 15:47 - 13.03.2023

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την εχθρική υποδοχή που έλαβε η ομάδα του κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας νίκης κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ραφίνια χάρισε στη Μπαρτσελόνα τη νίκη 1-0 κόντρα στην Μπιλμπάο. Ενα αποτέλεσμα που διατηρεί το προβάδισμα των εννέα πόντων στην κορυφή της La Liga για τους Καταλανούς. Ωστόσο, δεδομένων των γεγονότων εκτός γηπέδου, το αποτέλεσμα του αγώνα ήρθε σε δεύτερη μοίρα. Απαντες στην Ισπανία ασχολούνται με την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα, όπου οι «μπλαουγκράνα» φέρεται να... λάδωναν τον πρώην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτητών, 

Πριν από μερικές ημέρες, οι εισαγγελείς κατέθεσαν κατηγορίες διαφθοράς κατά της Μπαρτσελόνα σχετικά με πληρωμές που έγιναν σε εταιρεία που ανήκει στον πρώην αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας. Η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι η Μπαρτσελόνα πλήρωσε για ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές μεταξύ 2001 και 2018.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής (12/03) το βράδυ στο Μπιλμπάο, οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν χαρτονομίσματα με το σήμα της Μπάρτσα και με τη φράση «μαφία $» και φώναζαν ρυθμικά «στη δεύτερη κατηγορία, οε, οε».

Μετά τον αγώνα, ο Τσάβι παραδέχτηκε ότι ήταν έκπληκτος από την εχθρότητα που στράφηκε στην ομάδα του.

«Σέβομαι τους οπαδούς στο Σαν Μαμές. Μου φέρονταν πάντα καλά, αλλά με εξέπληξε η εχθρική ατμόσφαιρα προς την Μπάρτσα. Ήταν λυπηρό να βλέπω. Η Μπαρτσελόνα κρίνεται πριν από τον χρόνο, κάτι που δεν νομίζω ότι είναι καλό για την κοινωνία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τη γνώμη του και σέβομαι όλες τις απόψεις, είτε συμφωνώ μαζί τους είτε όχι , αλλά με στεναχώρησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου.