Σοκαριστικό βίντεο: Κροκόδειλος σκότωσε 29χρονο ποδοσφαιριστή στην Κόστα Ρίκα - Η Αστυνομία πυροβόλησε το ερπετό για να συλλέξει τη σορό

Χεσούς Αλμπέρτο Λόπες Ορτίζ

Σοκαριστικό βίντεο: Κροκόδειλος σκότωσε 29χρονο ποδοσφαιριστή στην Κόστα Ρίκα - Η Αστυνομία πυροβόλησε το ερπετό για να συλλέξει τη σορό

Κώστας Τόπας 11:39 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 03.08.2023

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Κόστα Ρίκα, όταν ένας 29χρονος ποδοσφαιριστής έχασε την ζωή του από επίθεση του μεγάλου ερπετού.

Ο Χεσούς Αλμπέρτο Λόπες Ορτίζ, ποδοσφαιριστής της Ντεπορτίβο Ρίο Κάνιας, πέθανε μετά από επίθεση από κροκόδειλο στη Σάντα Κρουζ, στη βορειοδυτική Κόστα Ρίκα!

Οι φρικιαστικές εικόνες δείχνουν το τεράστιο ερπετό να κουβαλά το σώμα του θύματος στο στόμα του καθώς κολυμπάει μέσα στο νερό. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο να πυροβολείται στο νερό από την αστυνομία προκειμένου να βγάλει στην ακτή τη σορό του άτυχου ποδοσφαιριστή, η οποία καταβροχθίστηκε από το ερπετό στις 29 Ιουλίου.

Αυτόπτες μάρτυρες της φονικής επίθεσης του κροκόδειλου στον 29χρονο ποδοσφαιριστή αναφέρουν ότι ο «Τσούτσο» πήδηξε από μια γέφυρα στα νερά του ποταμού Κάνας.

«Οι γείτονες της Σάντα Κρουζ μας είπαν ότι ο νεαρός άνδρας έκανε σωματική άσκηση όταν αποφάσισε να κάνει μια βουτιά. Στη συνέχεια πήδηξε από μια γέφυρα στον ποταμό Κάνιας», εξήγησε στο AFP ο λοχίας της τοπικής αστυνομίας. Ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι «το σώμα παρασύρθηκε από τον κροκόδειλο» .

Η Ντεπορτίβο Ρίο Κάνιας επιβεβαίωσε τον θάνατο του ποδοσφαιριστή με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Με βαθύ πόνο δημοσιοποιούμε τον θάνατο του παίκτη μας Χεσούς Αλμπέρτο Λόπες Ορτίζ. Αναπαύσου εν ειρήνη Τσούτσο, ενώνουμε τον πόνο ολόκληρης της οικογένειάς του. Θα σε δω που θα χάσεις. Παίρνεις ένα μέρος από όλους, αγαπητέ φίλε. Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για όλους και θα σε θυμόμαστε σε πολλές πτυχές της αθλητικής σου ζωής ως προπονητή, ποδοσφαιριστή αλλά και ως πατέρα οικογένειας Θα ζεις πάντα στις καρδιές μας, Τσούτσο. Πέτα ψηλά."

Ο Λόπες ήταν πατέρας δύο παιδιών, οκτώ και τριών ετών. Στις 31 Ιουλίου, τα μέλη της οικογένειας του Λόπεζ ζήτησαν από το κοινό να βοηθήσει στην πληρωμή των εξόδων κηδείας του ποδοσφαιριστή. Ο διευθυντής της ομάδας, Λουίς Κάρλος Μόντες, οργάνωσε επίσης έρανο για την οικογένεια του θύματος. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαγόρευσε από την πλευρά του, το κυνήγι ή τη θανάτωση προστατευόμενων ζώων όπως οι κροκόδειλοι.