«H στιγμή που έκανε τον Νάβας θρύλο»: Η FIFA θυμήθηκε το χαμένο πέναλτι του Γκέκα (vid/gallery)

Κέιλορ Νάβας, Μήτρογλου και Τοροσίδης

i

©intime

«H στιγμή που έκανε τον Νάβας θρύλο»: Η FIFA θυμήθηκε το χαμένο πέναλτι του Γκέκα (vid/gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:34 - 29.06.2023

Το πέναλτι που πίκρανε όλη την Ελλάδα και έκανε... θρύλο τον Κέιλορ Νάβας θυμήθηκε η FIFA, μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στα social media.

Στις 29 Ιουνίου του 2014 η Εθνική Ελλάδας έφτασε μία ανάσα από τους «8» του Μουντιάλ - το οποίο διεξαγόταν εκείνη την περίοδο στη Βραζιλία - όμως εμπόδιο στάθηκε η Κόστα Ρίκα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έκαναν ένα απίστευτο ματς, όμως τα άστοχα τελειώματα τους οδήγησαν σε παράταση και τελικά στα πέναλτι το παιχνίδι.

«H στιγμή που έκανε τον Νάβας θρύλο»

Εκεί καταγράφηκε η στιγμή που ο Φάνης Γκέκας και ο Κέιλορ Νάβας έγραψαν ιστορία για διαφορετικούς λόγους. Σε πρώτο χρόνο, ο Έλληνας επιθετικός «λύγισε» ένα ολόκληρο έθνος και σε δεύτερο ο Κοσταρικανός γκολκίπερ ολοκλήρωσε με τον ιδανικότερο τρόπο έναν αγώνα που τον έκανε περιζήτητο σε όλο τον πλανήτη. 

Κοινός παρονομαστής το χαμένο πέναλτι που έδωσε στην ομάδα της Λατινικής Αμερικής την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα η FIFA θυμήθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή μέσω ενός βίντεο στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της, με το ESPN να αναφέρεται σε αυτό με τίτλο «H στιγμή που έκανε τον Νάβας θρύλο». 

Για την ιστορία, στον επόμενο γύρο η Κοστα Ρίκα βρήκε μπροστά της την Ολλανδία, από την οποία και αποκλείστηκε στη διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας». Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2014 η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νάβας, καταβάλλοντας την ρητρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ στην τότε ομάδα του, Λεβάντε.

Εν έτει 2023 ο 36χρονος γκολκίπερ αγωνίζεται για λογαριασμό της Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία καταλαμβάνει θέση βασικού. Μάλιστα, εκείνος και οι συμπαίκτες του εξασφάλισαν την παραμονή στην κατηγορία και θα αγωνίζονται και του χρόνου στην Premier League.