Κράξιμο για το νέο σήμα της Σπέτσια: «Αφιερωμένο στον Χίτλερ;»

Νικολάου

i

PrtScr

Κράξιμο για το νέο σήμα της Σπέτσια: «Αφιερωμένο στον Χίτλερ;»

Κώστας Τόπας 11:50 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 09.07.2023

Αντιδράσεις από οπαδούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς για το νέο σήμα της Σπέτσια.

Μετά τον υποβιβασμό στη Serie B αυτή τη σεζόν, η αμερικανική ιδιοκτησία της Σπέτσια ξεκινά μια «επανάσταση» στη ομάδα της Λιγουρίας. Και η έννοια της ασπίδας που είχε η ιταλική ομάδα έχει αλλάξει ριζικά. Η κριτική δεν άργησε να έρθει και ήδη κατατάσσεται ως ένα από τα χειρότερα «rebranding» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

«Φρικτό», «μοιάζει με νεοναζιστικό σύμβολο», «προσβάλλει την ιστορία της πόλης μας», «αφιερωμένο στον Χίτλερ;»... είναι μερικές από τις αντιδράσεις των οπαδών της Σπέτσια στο νέο έμβλημα του συλλόγου και τις οποίες έχει αναφέρει το πρακτορείο «ANSA» στην Ιταλία.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει μια αναφορά στο «Change.org» για να ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες (την οικογένεια Πλάτεκ, η οποία έχει επίσης τη δανική Σένεγισκε Φόντμπολντ και την πορτογαλική Κάζα Πία) να διορθώσουν και να μην υιοθετήσουν το νέο σήμα, παρόλο που έχει ήδη ανακοινωθεί.

«Ένα σύμβολο 100 και πλέον ετών που έχει γράψει την ιστορία της Σπέτσια με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να ποδοπατηθεί», τονίζει η σχετική αναφορά. Στο βίντεο παρουσίασης που κυκλοφόρησε ο σύλλογος, η οντότητα της Λιγουρίας ισχυρίζεται ότι δημιούργησε μια ασπίδα για την οποία οι οπαδοί μπορούν να περηφανεύονται, με έναν αετό (σύμβολο του συλλόγου) στο τιμόνι και τα γράμματα SC συνυφασμένα για να μοιάζουν με άγκυρα για να σηματοδοτούν τη ναυτική ταυτότητα της πόλης.