Στάνκοβιτς: «Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν θέλω να φύγω»
i

Τσίτσαν Στάνκοβιτς/©intime

Στάνκοβιτς: «Έχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΚ και δεν θέλω να φύγω»

Κώστας Τσίλης 19:07 - 26.06.2023

Σε μια μεγάλη συνέντευξη στην Αυστρία, ο Στάνκοβιτς έδωσε ξεκάθαρο στίγμα για το μέλλον του και έπλεξε το εγκώμιο του Αλμέιδα

Είναι αλήθεια πως εκείνη η δήλωση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς μετά τον τελικό του κυπέλλου, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να σκεφτεί για το μέλλον του, άνοιξε μια συζήτηση. Παρόλα αυτά από την πλευρά της ΑΕΚ, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να μπει σ’ αυτή την κουβέντα. Και ήρθε τώρα μια μεγάλη συνέντευξη του Αυστριακού τερματοφύλακα στην πατρίδα του, να βάλει τελεία στην συζήτηση και από την δική του πλευρά. Ο Στάνκοβιτς ξεκαθάρισε μιλώντας στο Laola1.at, ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ και αυτή είναι και η επιθυμία της ομάδας. Ενώ αναφέρθηκε και στην σεζόν του νταμπλ και τον Αλμέιδα.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Στην αρχή της σεζόν ήρθε ένας νέος προπονητής, μια νέα ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Σχεδόν όλη η ομάδα χτίστηκε ξανά. Η πρώτη μου χρονιά ήταν καταστροφική για εμάς. Τελειώσαμε πέμπτοι, δεν βγήκαμε στην Ευρώπη και μετά ήρθε αυτές οι ανακατατάξεις. Ό,τι μπορούσε να αλλαχτεί, αλλάχτηκε και στο τέλος ήταν η απολύτως σωστή απόφαση. Όμως με τον τρόπο που ξεκινήσαμε τη σεζόν κανείς δεν πίστευε ότι θα κερδίσουμε το νταμπλ. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με δέκα νίκες και ήμασταν οκτώ πόντους πίσω τους στο Φθινόπωρο. Μετά όμως ξεκινήσαμε ένα πραγματικό σερί. Το νέο μας στάδιο ήταν ένας τεράστιο πλεονέκτημα. Μπήκαμε εκεί την 5ή ή 6η αγωνιστική. Στο πρώτο μέρος του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα μως στα Play Offs ήμασταν εμείς. Δεν χάσαμε ούτε ένας ματς και δεχθήκαμε πολύ λίγα γκολ. Γίναμε οι άξιοι πρωταθλητές και στο τέλος κερδίσαμε και το Κύπελλο».

Για τον τελικό του κυπέλλου που έπαιξε βασικός: «Όταν παίζεις το συναίσθημα είναι διαφορετικό. Δεν έπαιξα πολύ στο Πρωτάθλημα. Κόλλησα covid την 6η αγωνιστική και έπρεπε να κάνω παύση για δύο ματς. Μετά είχα μυικά προβλήματα και στο υπόλοιπο της σεζόν τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα. Ήμουν λίγο άτυχος. Αλλά πήρε την ευκαιρία μου στο Κύπελλο και την εκμεταλλεύτηκα απόλυτα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να το κερδίσουμε. Φυσικά νιώθεις διαφορετικά όταν παίζεις απ’ όταν δεν αγωνίζεσαι. «Δεν θα έλεγα ότι σταμάτησα να παίζω λόγω απόδοσης. Κόλλησα covid και έτσι δεν γινόταν να αγωνιστώ. Μετά κάναμε ένα μεγάλο σερί. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις ξανά στο βασικό σχήμα. Αλλά το γεγονός ότι ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία στο Κύπελλο που έδειξε ότι με εμπιστεύεται και με έχει στα πλάνα του».

Για το πως διαχειρίστηκε το γεγονός πως δεν ήταν βασικός στο πρωτάθλημα: «Δεν ήταν εύκολο. Αν όμως δεν είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και συνέχεια αναρωτιέσαι γιατί δεν παίζεις πλέον σπαταλάς πάρα πολύ ενέργεια. Φυσικά είσαι θυμωμένος στην αρχή αλλά πρέπει να το αποδεχθείς. Ο προπονητής είναι το αφεντικό. Για εμένα ήταν σημαντικό που πήρα τα παιχνίδια του Κυπέλλου έστω και αν δεν έπαιζα στο Πρωτάθλημα. Από τη φάση των «16» τα ματς είναι διπλά οπότε υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Ήταν επίσης σημαντικό να προπονούμαι καλά. Στο τέλος πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο τα πάντα επιστρέφουν αν κάνεις σωστά τη δουλειά τη δουλειά σου, ακόμα κι αν δεν παίζεις».

Για την επόμενη σεζόν: «Ο προπονητής έδειξε ότι βασίζεται σε εμένα. Μου έδωσε την ευκαιρία στο κύπελλο. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας δίκαιος προπονητής, επιβραβεύει κάθε παίκτη αν κάνει σωστά την δουλειά του. Θα προσπαθήσω να το κρατήσω. Η κατάσταση δεν είναι νέα, ήμουν νούμερο δύο στο Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό και περίμενα πολύ καιρό για την ευκαιρία μου. Έχω ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο, να παίξω για έναν κορυφαίο σύλλογο και δεν υπάρχει καμία προσπάθεια από μέρους μου να φύγω από τον σύλλογο. Ενημερώθηκα από τον σύλλογο ότι σχεδιάζουν μαζί μου και για την επόμενη σεζόν. Παίζω για έναν κορυφαίο σύλλογο που θα εκπροσωπηθεί διεθνώς την επόμενη χρονιά. Θέλω πολύ να ξαναγίνω νούμερο ένα, θέλω πολύ να βάλω τη σφραγίδα μου στην ΑΕΚ. Γι’ αυτό θα συνεχίσω να παλεύω».