Στάνκοβιτς για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό: «Να πιστέψουμε στην νίκη και να παίξουμε οργανωμένα»

Στάνκοβιτς για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό: «Να πιστέψουμε στην νίκη και να παίξουμε οργανωμένα»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 16:32 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 21.02.2024

Δηλώσεις έκαναν ο προπονητής της Φερεντσβάρος Ντέγιαν Στάνκοβιτς και ο Μπαρνάμπας Βάργκα ενόψει της ρεβάνς κόντρα στον Ολυμπιακό στην Ουγγαρία για την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.

Η Φερεντσβάρος υποδέχεται τον Ολυμπιακό (22/2, 22:00) στον επαναληπτικό της αναμέτρησης του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.

Ο προπονητής της ουγγρικής ομάδας, Ντέγιαν Στάνκοβιτς μίλησε ενόψει του ματς, αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ενώ αναφέρθηκε και στην νίκη των «ερυθρολεύκων» επί του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέγιαν Στάνκοβιτς:

«Δεν έχει σημασία ότι παίζουμε ένα περισσότερο ή λιγότερο παιχνίδι. Από τότε που μπήκα στην ομάδα τον Σεπτέμβριο, δεν είχα ποτέ τόσο μεγάλη εργάσιμη εβδομάδα. Πολλοί λένε ότι θα είναι το ματς της χρονιάς, θα το έλεγα το ματς της στιγμής. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό! Υπήρξαν πράγματα στον αγώνα της Αθήνας που μας έκαναν χαρούμενους, αλλά και πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Όπως είπα, έχει περάσει μια μεγάλη εβδομάδα. Συζητήσαμε επίσης με την ομάδα τι πρέπει να αλλάξουμε. Τα αναλύσαμε όλα σχολαστικά ώστε να μην διαφεύγει τίποτα από την προσοχή μας κατά την προετοιμασία.

Θέλω να εμπλέξω όλους σε αυτό, όλο το επιτελείο, τον σύλλογο, τους οπαδούς, όλους! Όταν είπα να γίνει κόλαση στο γήπεδό μας, το εννοούσα. Ο κόσμος δεν πρέπει απλώς να παρακολουθεί, να μην στεναχωριέται αν μια πάσα ή μια πάσα αστοχεί, αλλά να πιστεύει ότι μπορούμε να κερδίσουμε, να πιστέψουμε στην ομάδα. Ξέρω ότι μας περιμένουν σημαντικά ματς μετά από αυτό, αλλά τώρα αυτό θα είναι "το" ματς, έχουμε για να πιστέψουμε στη νίκη, πρέπει να παλέψουμε για να το κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο! Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε βάζοντας τα πάντα σε μια σελίδα. Μπορεί να έρθει η στιγμή που πρέπει να το παρατήσουμε, αλλά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό πρέπει να παίξουμε οργανωμένα και με μεγάλη πίστη».

Δηλώσεις έκανε και ο Μπαρνάμπας Βάργκα, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρώτο ματς: «Ήταν δυσάρεστο, αλλά δεν έσπασε την ομάδα, μπορούσαμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που θέλαμε. Ήταν καλό για εμάς που χάσαμε το ματς πρωταθλήματος του Σαββατοκύριακου, καθώς ο αγώνας της περασμένης εβδομάδας μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Την Πέμπτη θα είναι το παιχνίδι της σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια καλή ατμόσφαιρα, είμαστε έτοιμοι.

Έχασα το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, αλλά τώρα έχουν περάσει μερικές εβδομάδες, νιώθω όλο και καλύτερα, πλησιάζω στο 100% της φόρμας μου. Στόχος όλων είναι να βγούμε μπροστά, μόνο με αυτό ασχολούμαστε. Το 1-0 δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τον αντίπαλό μας. Θέλουμε να παίξουμε ένα παρόμοιο παιχνίδι στην έδρα μας. Το παιχνίδι που σχεδίασε ο προπονητής λειτούργησε στην Αθήνα, θα έχουμε ακόμα ευκαιρίες».