Στέιν: «Θα παλέψω σκληρά για να αλλάξω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Άγιαξ»

Μορίς Στέιν

i

© PrtScr

Στέιν: «Θα παλέψω σκληρά για να αλλάξω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Άγιαξ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:52 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 23.10.2023

Μετά την ήττα του Άγιαξ από την Ουτρέχτη (4-3), ο τεχνικός του «Αίαντα» Μορίς Στέιν μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Άγιαξ, ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-3 από την Ουτρέχτη και έπεσε στην προτελευταία θέση της Eredivisie. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ματς είχε διακοπεί προσωρινά λίγο πριν το τέλος λόγω ρίψης ενός πλαστικού ποτηριού.

Μετά τη λήξη του ματς, ο προπονητής του «Αίαντα» Μορίς Στέιν, κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την στήριξη που έχει ο ίδιος από τη διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέιν:

«Θα παλέψω σκληρά για να αλλάξω την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Άγιαξ. Νιώθω υποστήριξη από την διοίκηση και πιστεύω ότι θα παραμείνω ως προπονητής. Όταν μπαίνω στα γραφεία του συλλόγου και τα αποδυτήρια, μπορώ να νιώσω την υποστήριξη από τους ανθρώπους εντός της ομάδας, από τους παίκτες μου και από το επιτελείο μου».

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της ήττας του Άγιαξ, η Ουτρέχτη άνοιξε το σκορ στο 44' με το ωραίο σουτ του Φλαμίνγκο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσαν το πρώτο δηλαδή με γκολ. Στο 48' ο Φαν Ντερ Χούρν έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-0.

Ο Άγιαξ δεν τα παράτησε και έφτασε στην ισοφάριση σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Στο 53' ο Χλίνσον έκανε το 2-1 ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε σε 2-2 με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Στο 61' ο Μπάρκας σταμάτησε τον Μπεργκβάιν όμως δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και στην εκτέλεση πέναλτι του Ολλανδού στο 66'. 

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν ούτε αυτοί να προφυλάξουν το προβάδισμα τους και η Ουτρέχτη ισοφάρισε σε 3-3 στο 71' με το σουτ του Γενς Τούρνστρα. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Άγιαξ στο 80'. Ο Μπεντζαμίν Ταχίροβιτς έπιασε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ όμως την έστειλε πάνω στον Μπάρκα.

Τελικά η Ουτρέχτη κατάφερε να πληγώσει τον Άγιαξ και να πάρει τη νίκη. Στο 90' ο Μαρουάν Αζαρκάν έδωσε τη μπάλα στον Όσκαρ Φράουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με σουτ έκανε το 4-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι η Ουτρέχτη πήγε στους έξι βαθμούς και έριξε τον Άγιαξ στην προτελευταία θέση με πέντε. 

Αυτή η ΑΕΚ είναι (και) για να ξορκίζει εφιάλτες
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:14 - 23.10.2023

Αυτή η ΑΕΚ είναι (και) για να ξορκίζει εφιάλτες

Ο Ελίασον που έβαλε το πρώτο του γκολ εκεί που πήγε να του κοπεί η μπάλα, ο Τσούμπερ που είναι πρώτος σκόρερ έναν χρόνο μετά την επέμβαση και η ΑΕΚ που διώχνει μακριά το κακό και στέλνει μήνυμα. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Πάντως ο «Αίαντας» έχει δύο παιχνίδια λιγότερα.