Οι Βραζιλιάνοι αποκαλύπτουν κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων από παίκτες της Super League με ονόματα και συνομιλίες από Whatsapp

Μπάλα της Super League

i

© Intime

Οι Βραζιλιάνοι αποκαλύπτουν κύκλωμα χειραγώγησης αγώνων από παίκτες της Super League με ονόματα και συνομιλίες από Whatsapp

Κώστας Τσιακλής 23:45 - 16.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 17.05.2023

Σκάνδαλο χειραγωγημένων αγώνων στη Βραζιλία μοιάζει να έχει προεκτάσεις και στην Ελλάδα. Οι «πέντε παίκτες», το συνθηματικό «κίτρινη» και πώς εμπλέκεται ποδοσφαιριστής μεγάλης ελληνικής ομάδας σε συνομιλίες στο Whatsapp.

Τους τελευταίους μήνες ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία, με ποδοσφαιριστές της χώρας να συμμετέχουν σε στημένα παιχνίδια, έχοντας ως επικεφαλής τους Τιάγκο Σαμπό και Μπρούνο Λόπεζ, που κινούσαν όλα τα νήματα. Η εγκληματική οργάνωση είχε χωριστεί σε τέσσερις υποκατηγορίες, με την κάθε μία να έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο.

© Globo

Στην πρώτη ανήκαν οι «Apostadores». Άνθρωποι οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την επαφή και την παρακίνηση των παικτών να συμμετάσχουν στο σχέδιο. Οι ίδιοι έκαναν επίσης πληρωμές σε παίκτες και προωθούσαν τα στοιχήματα σε αθλητικές ιστοσελίδες. Στη δεύτερη ανήκαν οι «Financiadores», οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της ύπαρξης κεφαλαίων για την πληρωμή των «στημένων» παικτών.

Στην τρίτη βρίσκονταν οι «Intermediadores», οι οποίοι διευκόλυναν την προσέγγιση των παικτών και των αθλητών, που ήταν ικανοί να προχωρήσουν στη χειραγώγηση των αθλητικών γεγονότων. Τέλος, υπήρχαν και οι «Αdministrativo», που διαχειρίζονταν τις οικονομικές συναλλαγές σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ασύλληπτες καταγγελίες Νούνιες για ΑΕΛ και Super League 2: «Παίκτες παίρνουν κόκκινες λόγω στοιχήματος, οι παράγοντες είναι γκάνγκστερ και οι σεκιούριτι κυκλοφορούν με όπλα»!
SUPER LEAGUE 2

18:50 - 27.04.2023

Ασύλληπτες καταγγελίες Νούνιες για ΑΕΛ και Super League 2: «Παίκτες παίρνουν κόκκινες λόγω στοιχήματος, οι παράγοντες είναι γκάνγκστερ και οι σεκιούριτι κυκλοφορούν με όπλα»!

Ο Σέρχιο Νούνιες προχώρησε σε απίστευτες αποκαλύψεις μιλώντας για τη θητεία του στην ΑΕΛ και έκανε λόγο για παράγοντες που είναι... γκάνγκστερ, αλλά και για στημένα παιχνίδια.

Σύνδεση με τη Super League και ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας

© Globo

Το σκάνδαλο αυτό επεκτείνεται και στην Ελλάδα, αφού όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Globo», πέντε ποδοσφαιριστές της χώρας μας και μάλιστα ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League, είναι μέλη αυτής της οργάνωσης. Πιο αναλυτικά, σε συνομιλία των «εγκεφάλων» των «Πυρήνων», ο Τιάγκο Σαμπό, ρώτησε τον Λόπες αν γνωρίζει κάποιον παίκτη που να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας μας και ο τελευταίος του απάντησε θετικά, αναφέροντας μάλιστα και τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης που ανήκει.

Ακολούθησε η απορία του Λόπες στον Σαμπό, για τον λόγο που ενδιαφέρεται. Ο δεύτερος απάντησε «Κίτρινη», που πρόκειται για... παραγγελία κίτρινης κάρτας. Όταν συνεχίστηκε η συζήτηση ο Σαμπό ισχυρίστηκε πως κοντρολάρει «πέντε αθλητές στην Ελλάδα», με τον Λόπες να τον ρωτά αν ενδιαφέρεται για έναν έκτο. Τότε εκείνος του απάντησε: «Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο».

© Globo

Από μεριάς του, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν επιβεβαίωσε τη σύνδεση με παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, κάτι που δεν διέψευσε ωστόσο. «Υπάρχει ακόμα πολύ υλικό που πρέπει να εξεταστεί. Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι σε αυτό που συμβαίνει εδώ στη Βραζιλία», τόνισε συγκεκριμένα.