Επίσημο: Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τελικός του Ευρωπαϊκού Super Cup για το 2023
i

Το «Γ. Καραϊσκάκης»/©ΙΝΤΙΜΕ

Επίσημο: Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο τελικός του Ευρωπαϊκού Super Cup για το 2023

Sportal newsroom 19:05 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 25.01.2023

Επίσημη μορφή πήρε η απόφαση της UEFA να φέρει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», με το σπουδαίο ματς να διεξάγεται στις 16 Αυγούστου.

Οριστικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί ο τελικός του Ευρωπαϊκού Super Cup του 2023, όπως ανακοίνωσε η UEFA, επιβεβαιώνοντας και τα όσα προέκυψαν νωρίτερα μέσω του ρεπορτάζ που σας μετέφερε το Sportal.

Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην «Αk Bars Arena» του Καζάν, αλλά προφανώς όσο η Ρωσία αποτελεί… ξένο σώμα για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έπρεπε να υπάρξει επαναπροσδιορισμός στο καλεντάρι κι έτσι το χρίσμα δόθηκε στην έδρα του Ολυμπιακού.

Η σπουδαία αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου.

Οι επιλογές της UEFA για τον τελικό του Super Cup ήταν κάποιο γήπεδο στη Γερμανία, απ' αυτά που θα φιλοξενήσουν το EURO 2024, κάποιο διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία ή κάποιο γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Super Cup, που θα είχε 35 με 40.000 χωρητικότητα και το οποίο θα είχε δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Με το τρίτο κριτήριο επιλέχτηκε το «Γ. Καραϊσκάκης», αφού λόγω και των πολύ καλών σχέσεων της UEFA με την ελληνική κυβέρνηση σε υψηλό επίπεδο υπήρχε και σιγουριά για τήρηση γρήγορων διαδικασιών σε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούνται από μια χώρα για μια τέτοια διοργάνωση.

Στα υπέρ του «Γ. Καραϊσκάκης» μέτρησαν πολύ τα σημαντικά ματς επιπέδου Champions League που έχει διοργανώσει, η εξαιρετική συνεργασία σε αυτά τα ματς με τους ανθρώπους της UEFA που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων και θετική άποψη για τις προδιαγραφές του γηπέδου, καθώς και η θέση που βρίσκεται το γήπεδο.

Κοντά σε αεροδρόμιο, με ξενοδοχεία, με συγκοινωνίες που βολεύουν τον κόσμο και σε μια πόλη όπως η Αθήνα που προσφέρεται για παιχνίδια στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ τελικό Super Cup.