Η κορυφαία ενδεκάδα της Stoiximan Super League για το 2023

Η κορυφαία ενδεκάδα της Stoiximan Super League για το 2023

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:00 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 31.12.2023

Λίγο πριν υποδεχτούμε το νέο έτος, το Sportal παρουσιάζει την καλύτερη ενδεκάδα της Stoiximan Super League για το 2023.

Πάει και αυτή η χρονιά. Το 2023 πρόκειται οσονούπω να μας αποχαιρετήσει και να μπει στη ζωή μας το 2024. Μία χρονιά με τα καλά της και τα κακά της, όπως όλες άλλωστε. Μία χρονιά,που… έμοιαζε να μην τελειώνει για όσους παρακολούθησαν (και παρακολουθούν) το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο τόσο στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν όσο και στο πρώτο μισό της φετινής ήταν και είναι άκρως εντυπωσιακό. Και δεν θα γινόταν να μην υπάρχουν πρωταγωνιστές...

Το Sportal αρχικά θέλει να ευχηθεί σε όλους τους αναγνώστες του να έχουν ένα ευτυχισμένο έτος και σε δεύτερο χρόνο θα ήθελε να σας παρουσιάσει την κορυφαία ενδεκάδα της Stoiximan Super League για το 2023.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΙΑ ΤΟ 2023

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αλμπέρτο Μπρινιόλι: Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έχασε τη συγκέντρωση του και να έκανε κάποια λάθη που κόστισαν στον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά όλη τη χρονιά ήταν μία «κολώνα» που έδινε ασφάλεια και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Μάλιστα, κατέγραψε 21 clean sheets την περασμένη σεζόν, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στα ευρωπαϊκά προκριματικά του Τριφυλλιού.

Αλμπέρτο Μπρινιόλι Αλμπέρτο Μπρινιόλι/©Intime

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Ροντινέι: Αδιαμφησβήτητα ο καλύτερος δεξιός μπακ του Ολυμπιακού και ένας εκ των κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού. Ο Λατινοαμερικάνος έχει φοβερά τρεξίματα, ενώ στο επιθετικό σκέλος οι επιδόσεις του θυμίζουν εξτρέμ, καθώς δημιουργεί πολλά «ρήγματα» σε φάσεις που συχνά πυκνά καταλήγουν σε γκολ.

Ροντινέι ©intime

Ντομαγκόι Βίντα: Ο βασικός «πυλώνας» των μετόπισθεν της ΑΕΚ. Η ηγετική φυσιογνωμία που έψαχνε χρονιά η Ένωση μετά την αποχώρηση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και τη βρήκε στο πρόσωπο του Κροάτη άσου, που έχει ανεβάσει τουλάχιστον δύο level την αμυντική γραμμή του Δικεφάλου, ενώ φέτος έχει σημαντική συνεισφορά και στην επίθεση, μετρώντας τέσσερα γκολ.

Ντομαγκόι Βίντα ©Intime

Μπαρτ Σένκεφελντ: Το δυνατό κομμάτι του Παναθηναϊκού τόσο τη φετινή σεζόν (έως τώρα) όσο και την περασμένη είναι η άμυνα. Και ο Μπαρτ Σένκεφελντ είναι βασικός πυλώνας της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας του Τριφυλλιού. Απροσπέλαστος στην καλή του μέρα και ικανός να βελτιώνει και τους γύρω του.

Μπάρτ Σένκεφελντ / Intime Μπάρτ Σένκεφελντ / Intime

Εχσάν Χατζισαφί: Η επιτομή του ακούραστου στρατιώτη. Παρόλο που δεν ήτα ποτέ καθαρόαιμο μπακ, ο Χατζισαφί εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό πλάγιο αμυντικό, με σωστά ανεβάσματα και καλές τοποθετήσεις απέναντι σε όλα τα εξτρέμ.

Εχσάν Χατζισαφί Εχσάν Χατζισαφί/©Ιntime

ΜΕΣΟΙ

Ορμπελίν Πινέδα: Το απόλυτο πολυεργαλείο. Ο Πινέδα είναι ένας απίστευτος ποιοτικός παίκτης, που ξεκίνησε στο «8», μεταφέρθηκε στα πλάγια, έπαιξε στο «10» και κάλυψε ακόμα και την θέση του δεξιού μπακ πολλές φορές. Ο Μεξικανός αποτέλεσε την πιο ακριβή μετραγραφή στην ιστορία της Ένωσης και λογικό, καθώς ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στον δρόμο για το νταμπλ.

Ορμπελίν Πινέδα ©Intime

Κώστας Φορτούνης: Ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης διανύει φοβερή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του και την έχει οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα. Μάλιστα, ο Τρικαλινός άσος των «ερυθρόλευκων» αναδείχθηκε πρώτος σε όλη τη φάση των ομίλων του Europa League σε ασίστ, με πέντε!

Κώστας Φορτούνης © Intime

Ρούμπεν Πέρεθ: «Πυλώνες» δεν υπάρχουν μόνο στα μετόπισθεν, αλλά και στον άξονα. Και ο Πέρεθ είναι ένας από αυτούς. Ο Ισπανός άσος έχει «ματώσει» τη φανέλα του Τριφυλλιού και όσες φορές έχει λείψει η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Πέρεθ ©intime

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μπήκε την περασμένη σεζόν στις ζωές μας και άφησε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με ανοιχτό το στόμα με τα μαγικά του. Ένας πολύ ποιοτικός ποφοσφαιριστής, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ράζβαν Λουτσέσκου (κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου εύκολο) και εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία στα 10 εκατ. ευρώ.

Γιάννης Κωνσταντέλιας Γιάννης Κωνσταντέλιας/©Intime

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Μπορεί την τρέχουσα σεζόν να μην έχει πιάσει τα στάνταρ του, αλλά ο «Γκάτσι» έδωσε πολύτιμες λύσεις σε διαφορετικά χρονικά σημεία της περσινής σεζόν και είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα του Ματίας Αλμέιδα.

Γκατσίνοβιτς Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λιβάι Γκαρσία: Αν απέδιδε καλά στις πτέρυγες, μέσα στο «κουτί» ο Λιβάι ανέβηκε τουλάχιστον ένα επίπεδο. Ο Αλμέιδα μετέτρεψε τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο σε σέντερ φορ και δικαιώθηκε απόλυτα. ο Γκαρσία με τη φοβερή εκρηκτικότητα, την ασύλληπτη ταχύτητα και το εντυπωσιακό άλμα του πρωταγωνίστησε στην πορεία προς το νταμπλ της ΑΕΚ. Τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς, αλλά σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό και βοηθάει σημαντικά τους «κιτρινόμαυρους».

Λιβάι Γκαρσία ©Intime

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Φυσικά, υπάρχουν και σπουδαίοι παίκτες που έμειναν αναγκαστικά εκτός ενδεκάδας γιατί δεν χωράνε. Κάποιοι από αυτούς, δεν παίζουν πλέον στο πρωτάθλημα της χώρας μας. Όπως ο Μπακαμπού, που αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, η ο Ινμπεόμ Χουάνγκ, που ήταν μία όαση στον «ερυθρόλευκο» άξονα. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Λουίς Πάλμα, ο οποίος έβγαλε... μάτια με τη φανέλα του Άρη, αλλά και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο από τον ΠΑΟΚ.

Ας δούμε και αυτούς που βρίσκονται ακόμα στη Super League 1 όμως...

Σίγουρα ένας είναι ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, που έχει κρατήσει ουκ ολίγες φορές τον ΠΑΟΚ με τις εντυπωσιακές επεβάσεις του και αποτελεί την επιτομή της σταθερότητας, ενώ από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο στον... πάγκο των κορυφαίων δικαιούται μία θέση και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ένα ακόμη wonderkid του Δικεφάλου του βορρά με ηγετική φυσιογνωμία παρά το νεαρό της ηλικίας του.

© Intime

Δεν θα μπορούσε να μην έχει αναπληρωματικούς και η νταμπλούχος Ελλάδας. Ο λόγος για τον Στίβεν Τσούμπερ, που επίσης βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ να φτάσει στο νταμπλ, όταν κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Αραούχο, αλλά και για τον Λάζαρο Ρότα, που αποτέλεσε τον παίκτη - αποκάλυψη των «κιτρινόμαυρων».

Τέλος, ο αντί-Λιβάι δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φώτη Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας άσος στα τελευταία ματς της περασμένης σεζόν κράτησε σχεδόν μόνος του επιθετικά το Τριφύλλι, ενώ τη φετινή σεζόν είναι ακόμα καλύτερος και έχει πάρει πλέον φανέλα βασικού -και δίκαια- από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Κορυφαίος προπονητής για το 2023 δεν γίνεται να μην είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός που πήρε την ΑΕΚ ποτισμένη στην εσωστρέφεια και την ποδοσφαιρική μιζέρια και μέσα σε ένα χρόνο την οδήγησε σε δόξες, που ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ένωσης δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Και μάλιστα, με επιθετική φιλοσοφία και ποδόσφαιρο που θαυμάζουν όλοι. Ακόμα και οι αντίπαλοι του. Και μόνο το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης...

Ματίας Αλμέιδα ©intime