Ντέρμπι σε Βικελίδης και Καραϊσκάκης
i

©intime

Ντέρμπι σε Βικελίδης και Καραϊσκάκης

Δημήτρης Χούπης 10:36 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 07.01.2024

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Άρη και θέλει να φύγει με το «διπλό», ενώ λίγο αργότερα ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο την επιστροφή τις νίκες για να παραμείνει κοντά στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης για τη 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι σε τρομερή φόρμα και έχει ως στόχο να φύγει με το «διπλό» για να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Έκονγκ και τον Σαμάτα, οι οποίοι βρίσκονται στις αποστολές των εθνικών τους ομάδων για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Την ίδια ώρα ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος προπονήθηκε κανονικά ενόψει του αγώνα. 

Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-2. Ο Άκης Μάντζιος είδε τους Βέλεθ, Βερστράτε, Ρουπ, Μενέντες, Ματαρίτα, αλλά και άλλους επτά να είναι εκτός αποστολής. 

Οι πιθανές ενδεκάδες

Άρης: Κουέστα - Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπτς, Φεράρι - Ζουλ, Νταρίντα - Σουλεϊμάνοφ, Ζαμόρα, Παναγίδης - Μορόν

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι - Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Σβαμπ, Οζντόεφ - Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Τάισον - Τόμας

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ με στόχο την επιστροφή στις νίκες, που θα τον κρατήσουν κοντά στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισαν την ήττα με 0-1 από τη Λαμία και θέλουν οπωσδήποτε να ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι. Από την άλλη η Ένωση ξεκίνησε με το δεξί το 2024, επικρατώντας του Βόλου με 3-0. 

Εκτός για την ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θα είναι ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχει αποχωρήσει για τις υποχρεώσεις του με το Μαρόκο. Από την άλλη ο Ματίας Αλμέιδα είδε τον Σέρχιο Αραούχο να επιστρέφει τις προπονήσεις μετά από το μεγάλο διάστημα που έλειπε λόγω προβλήματος στο γόνατο. Εκτός είναι επίσης οι Μοχαμάντι, Χατζισαφί και Μουκουντί.

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ – Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος – Ποντένσε, Ναβάρο, Φορτούνης