Τα 8+1 πιο θεαματικά comebacks που στο τέλος δεν έπεισαν

Όγκνιεν Βράνιες & Σεμπάστιαν Λέτο & Κώστας Μανωλάς

i

©Intime

Τα 8+1 πιο θεαματικά comebacks που στο τέλος δεν έπεισαν

Κώστας Τόπας 08:10 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 07.09.2023

Με αφορμή την επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, το Sportal θυμάται τα 8+1 comebacks που στο τέλος όμως δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το πρωί της Τρίτης (5/9), ο Ντάνιελ Ποντένσε έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» προκειμένου να επισημοποιήσει τη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Μετά από σχεδόν τρεισήμισι χρόνια, ο Πορτογάλος εξτρέμ επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να ξαναφορέσει τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Το Sportal θυμάται τις 8+1 θεαματικότερες επιστροφές στη Stoiximan Super League, οι οποίες ωστόσο δεν εξελίχθηκαν όπως ενδεχομένως θα περίμεναν οι περισσότεροι.

Γιάγια Τουρέ

Τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την επιστροφή του Γιάγια Τουρέ.  Ο άλλοτε Ιβοριανός μέσος είχε υπογράψει για έναν χρόνο (έχοντας οψιόν επέκτασης για 12 έξτρα μήνες) με τον ελληνικό σύλλογο και κατά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό αποθεώθηκε από τους φίλους των Πειραιωτών. Με τα «ερυθρόλευκα» ο Τουρέ είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά τη σεζόν 2005-06, 29 συμμετοχές (για όλες τις διοργανώσεις), τρία γκολ και μια ασίστ. Στην δεύτερη του θητεία κατέγραψε μόλις πέντε συμμετοχές.

Σεμπάστιαν Λέτο

Το όνειρο του κόσμου του Παναθηναϊκού για την επιστροφή του Σεμπάστιαν Λέτο έγινε και με τη… βούλα πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 2016. Με το «τριφύλλι» ο Αργεντινός κατέκτησε νταμπλ την πρώτη του χρονιά, με τον «Σέμπα» να σκοράρει το μοναδικό γκολ του τελικού Κυπέλλου απέναντι στον Άρη. Το 2012 έλυσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και πήγε στην ιταλική Κατάνια. Το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στη Λανούς ως δανεικός από την Κατάνια. Έμεινε ελεύθερος την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου 2016 κι επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο στη δεύτερη του θητεία κατέγραψε 47 συμμετοχές, με απολογισμό 16 τέρματα 

Κέβιν Μιραλάς

Τον Ιανουάριο του 2018, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς με τη μορφή δανεισμού, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά μετά από 5,5 χρόνια στην... ξενιτιά. 

Στην δεύτερη του θητεία με τον Ολυμπιακό, κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές, με απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ, ενώ συνολικά με τους Πειραιώτες, ο Μιραλάς είχε αγωνιστεί σε 86 ματς, έχοντας πετύχει 36 τέρματα και 15 ασίστ.

Σωτήρης Νίνης

Τον Ιούνιο του 2014, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του Σωτήρη Νίνη στο δυναμικό του, έπειτα από δυόμισι χρόνια. Ο 33χρονος, πλέον, μέσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού το 2006, πετυχαίνοντας, μέχρι την μετακίνησή του στην Πάρμα το 2012, 10 γκολ σε 81 συμμετοχές. Στην δεύτερη του θητεία κατέγραψε 30 εμφανίσεις, με απολογισμό δύο γκολ και δύο ασίστ.

Ραφίκ Τζιμπούρ

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ φόρεσε δύο φορές τη φανέλα της ΑΕΚ. Ηρθε στη χώρα μας στα 21 για τον Εθνικό Αστέρα και μετά έπαιξε στον Πανιώνιο, τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2011. Πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε για 1,5 χρόνο πριν παραχωρηθεί δανεικός στη Σίβασπορ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ την περίοδο 2013/2014. Τον Ιανουάριο του 2015 έμεινε ελεύθερος και αγωνίστηκε στον ΑΠΟΕΛ όπου με 12 γκολ σε 24 ματς πανηγύρισε το νταμπλ. Τον Ιούνιο του 2016 φόρεσε ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία στη δεύτερη του θητεία κατέγραψε 31 εμφανίσεις, με πέντε γκολ κι δύο ασίστ.

Ρόμπερτ Μακ

Ο Ρόμπερτ Μακ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ το 2014 και στη Θεσσαλονίκη έμεινε για μία διετία, όπου κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Την πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια πετυχαίνοντας οκτώ γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ, ενώ την αγωνιστική περίοδο ήρθε το ξέσπασμα. ην πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, έπαιξε σε 46 αγώνες και ήταν ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 20 τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Παράλληλα, καθιερώθηκε ως βασικός στην Εθνική Σλοβακίας με την οποία συμμετείχε στην τελική φάση του Euro 2016, στα γήπεδα της Γαλλίας. Συνολικά μέτρησε 27 συμμετοχές, έξι γκολ και πέντε ασίστ στην πρώτη του θητεία. Το δεύτερο όμως πέρασμά από τους «ασπρόμαυρους» δεν ήταν το αναμενόμενο, καθώς είχε 36 συμμετοχές, με απολογισμό πέντε γκολ και έξι ασίστ.

Ογκνιεν Βράνιες

Το καλοκαίρι του 2021, ο Ογκνιεν Βράνιες που έμεινε ελεύθερος από την Αντερλεχτ, επέστρεψε στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε και που κατέκτησε το πρωτάθλημα το ’18, την ΑΕΚ. Εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Ένωση τον Ιανουάριο του 2017 και έγινε αγαπητός από την εξέδρα για το αποτελεσματικό, δυναμικό παιχνίδι του. Ήταν από τις βασικές επιλογές στην ομάδα που στέφθηκε Πρωταθλήτρια το 2018 και έκανε πορείες σε Κύπελλο και Europa League, ενώ έγινε και ο πρώτος αμυντικός στην ιστορία της Α’ Εθνικής που πέτυχε χατ-τρικ (ΑΕΚ-Ξάνθη 4-0 στις 18/2/2018). Στην δεύτερη του θητεία με τον Δικέφαλο, ο Βράνιες κατέγραψε 23 συμμετοχές με τρία γκολ.

Κώστας Μανωλάς

Έπειτα από 7,5 χρόνια ο Κώστας Μανωλάς επέπστρεψε στο Λιμάνι, καθώς το καλοκαίρι του 2021, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου στόπερ. Από τον Θρασύβουλο, ο Μανωλάς πήγε στην ΑΕΚ (84 ματς/6 γκολ). Μετά ήρθε ο Ολυμπιακός στο δρόμο του κι η παρουσία του στο Champions League εκτόξευσε τις μετοχές του. Ήταν αρκετά 74 ματς με τον έφηβο στο στήθος. Η Ρόμα τον Αύγουστο του 2014 έδωσε 15.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό τους. Εκεί μένει για πέντε χρόνια. Ύστερα από 206 συμμετοχές, με 8 γκολ και 6 ασίστ άλλαξε σελίδα αλλά παρέμεινε στην Ιταλία, για λογαριασμό της Νάπολι, για να μετακομίσει στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό, με τον οποίο στη δεύτερη του θητεία κατέγραψε 29 εμφανίσεις.

ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις πλημμύρες: «Δεν υπάρχουν λόγια - Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και κουράγιο σε όλους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:23 - 07.09.2023

ΠΑΕ Ολυμπιακός για τις πλημμύρες: «Δεν υπάρχουν λόγια - Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και κουράγιο σε όλους»

Με αφορμή τις πλημμύρες και τις καταστροφές που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε το δικό της μήνυμα.

Μίροσλαβ Στοχ

Ο Σλοβάκος εξτρέμ, επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου στην πρώτη του θητεία με τον ΠΑΟΚ κατέγραψες 10 γκολ, 12 ασίστ σε 50 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, στην δεύτερη του φορά με τον Δικέφαλο στο στήθος τα νούμερα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό για τον Στοχ, μιας και κατέγραψε 15 εμφανίσεις, έχοντας μόλις δύο ασίστ.