Ετσι θα κριθεί ο πρωταθλητής: Τα κριτήρια για τις ισοβαθμίες

Ντομαγκόι Βίντα & Άντρια Ζίβκοβιτς

i

©Intime

Ετσι θα κριθεί ο πρωταθλητής: Τα κριτήρια για τις ισοβαθμίες

Κώστας Τόπας 12:54 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:57 - 12.03.2024

Ποια είναι τα κριτήρια που θα κρίνουν τις ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων τόσο στην διαδικασία των playoffs όσο και σε κείνη των playouts στην Stoiximan Superleague.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών της πρεμιέρας των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος έφεραν τα πάνω-κάτω στη βαθμολογία. Στο ντέρμπι «αιωνίων» μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έφτασε στην ολική ανατροπή και κατ' επέκταση στη νίκη με 3-1 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έτσι, ανέβηκε εκείνος τρίτος με 59 βαθμούς και έριξε τους Πειραιώτες στην 4η θέση με 57 βαθμούς.

Από 'κει και πέρα, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άρης ήταν αυτός που πήρε το «τρίποντο», επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου να χάσει την πρωτιά, την οποία πήρε η ΑΕΚ, η οποία ήταν επιβλητική στη Λαμία, «καθάρισε» με 4-0 και επέστρεψε στην κορυφή.

Οι ελληνικές ομάδες θα επιστρέψουν για τις υποχρεώσεις τους στα playoffs στις 31 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας, πριν τους κρίσιμους αγώνες της για την πορεία της προς το EURO 2024. Μέχρι τότε, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τα κριτήρια που θα κρίνουν τις ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων τόσο στην διαδικασία των Play Offs όσο και σε κείνη των Play Out στην Stoiximan Superleague.

Αρχικά, σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Stoiximan Super League playoffs και Stoiximan Super League playouts, τότε το πρώτο κριτήριο που... βγάζει νικητή στις ισοβαθμίες ανάμεσα σε δύο ομάδες είναι οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εδώ, προσμετρώνται κανονικά και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας προκειμένου να υπάρξει και επιβράβευση για τα πεπραγμένα των ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αν τώρα βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει δύο ομάδες στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι ίδιοι, τότε το δεύτερο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs/playouts αθροιστικά).

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί μία από τις δύο ομάδες με το πλεονέκτημα τότε υπάρχει το τρίτο και τελευταίο κριτήριο, το οποίο θα διαλευκάνει την κατάσταση. Αυτό είναι η η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Τα κριτήρια κατάταξης στα Stoiximan Super League playoffs και playouts

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Stoiximan Super League playoffs και Stoiximan Super League playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν, τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

- Η διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

«Σμπαραλιάστηκε» η απόδοση του Ολυμπιακού: Τι λένε οι στοιχηματικές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:46 - 10.03.2024

«Σμπαραλιάστηκε» η απόδοση του Ολυμπιακού: Τι λένε οι στοιχηματικές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Η απόδοση του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του τίτλου φαίνεται να έχει αλλάξει δραματικά. Τι λένε οι στοιχηματικές εταιρείες για τον πρωταθλητή της σεζόν 2023-24.

- Η θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισόβαθμων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.