Τελευταία στροφή στη Stoiximan Super League με ματς «φωτιά»

Άρης - ΑΕΚ

i

© Intime

Τελευταία στροφή στη Stoiximan Super League με ματς «φωτιά»

Γιάννης Λιβανός 09:41 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 03.03.2024

Επτά αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελευταίας «στροφής» της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League, με όλες τις αναμετρήσεις να ξεκινούν με κοινή ώρα έναρξης στις 19:30. Τα φώτα είναι στραμμένα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης φιλοξενεί την ΑΕΚ, αλλά και στο Ηράκλειο, εκεί όπου ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (03/03) η κανονική ροή του ελληνικού πρωταθλήματος, με επτά αγώνες. Σέντρα στις 19:30 σε όλες τις αναμετρήσεις. Υπενθυμίζεται πως την προσεχή Τετάρτη (06/03) είναι προγραμματισμένη η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας-κατάταξης των ομάδων και συνάμα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των play-offs και play-outs.

Ολυμπιακός- ΝΠΣ Βόλου (Cosmote Sport 4)

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε το βράδυ (19:30) τον Βόλο, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που αναμένεται να έχει κόσμο μετά από πάρα πολύ καιρό σε αγώνα πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την περασμένη αγωνιστική δύσκολα και αγχωτικά εκτός έδρας τον Παναιτωλικού (2-1) και μάλιστα με ανατροπή.Όπως και στο παιχνίδι με τον Αστέρα, έτσι και στο Αγρίνιο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον, κάτι που αναμένεται να κάνει ξανά και ενάντια στον Βόλο.

Οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και συνολικά έξι σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνοντας πως βρίσκονται σε καλό «φεγγάρι». Μάλιστα, η επιστροφή του ενός βαθμού από το CAS, επέτρεψε στον Ολυμπιακό να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 4, στους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στον 1 από τον τρίτο Παναθηναϊκό. Ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη (07/03, 19:45) το εντός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τους «16» του Conference League.

Από την άλλη, ο Βόλος, την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισε το μόλις 4ο τρίποντό του στη σεζόν και πρώτο έπειτα από δυόμιση μήνες και δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος (!), νικώντας με σκορ 3-1 τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Χρήστου Κόντη ανέβηκε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους 20 βαθμούς, ούσα στο -3 από τον τελευταίο ΠΑΣ Γιάννινα και στο -2 από την 13η Κηφισιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον πρώτο γύρο, Βόλος και Ολυμπιακός είχαν μείνει στο ισόπαλο 2-2, σε ένα επεισοδιακό ματς, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει δύο φορές.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: (Cosmote Sport 3)

Σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στο Ηράκλειο, απέναντι στον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, αφού γνώρισε την ήττα με σκορ 3-1 στον Βόλο την προηγούμενη αγωνιστική και έχει μπει σε νέα εποχή με την πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα στην τεχνική του ηγεσία.

Η ομάδα του Ηρακλείου, βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς, με την χρονιά να μην έχει εξελιχθεί με τον αναμενόμενο τρόπο. Μάλιστα το «τρίποντο» είναι κομβικό και μοιάζει μονόδρομος για τον ΟΦΗ, αφού απέχει μόλις έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και οποιαδήποτε απώλεια από εδώ και στο εξής μπορεί να αποβεί μοιραία και να τον βάλει σε περιπέτειες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Δέλλας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, αφού πέραν του Νέιρα και του Γκαγιέγος, νοκ άουτ τέθηκε και ο Γιον Τοράλ! Εκτός έμειναν και οι Μπρεσάν, Γιαννούλης, Σωτηρίου, Κουτεντάκης, Καλαφάτης, Αδαμάκης. Αντίθετα επέστρεψε ο Μπάκιτς ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του.

Στην απέναντι πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει στόχο τη νίκη, που θα τον κρατήσει κοντά στην κορυφή και προέρχεται από την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στον Άρη, στη «Λεωφόρο».

Ο Φατίχ Τερίμ θέλει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του και για τον λόγο αυτόν δύσκολα θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, αφού το τρίποντο είναι επιτακτικό και το ματς έχει πάρει τη μορφή «τελικού».

Ωστόσο, και ο Τούρκος τεχνικός αντιμετωπίζει προβλήματα. Πέραν των μόνιμα τραυματιών, Πάλμερ-Μπράουν και Μάγκνουσον, των Γέντβαϊ, Βέρμπιτς και Χουάνκαρ και του τιμωρημένου Αράο, την αποστολή δεν ακολούθησε στην Κρήτη, ούτε ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Αντίθετα μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ταξίδεψε ο Φίλιπ Τζούριτσιτς μετά από σχεδόν έναν μήνα απουσίας και τέθηκε στη διάθεση του Τερίμ.

Το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου είχε λήξει με 4-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, παιχνίδι που ήταν και το τελευταίο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ

Άρης-ΑΕΚ: (Novasports Prime)

Η ΑΕΚ θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη αν θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Super League.

H μακράν πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της Super League ξεκινά απόψε στις 19:30 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο αγώνας αυτός αποτελεί μια απαιτητική δοκιμασία για την «Ένωση» στην προσπάθειά της να συνεχίσει αλλά και να μπει στα Playoffs ούσα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σημείωσε την 6η της νίκη στα επτά τελευταία της παιχνίδια στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena.

Ο Άρης βέβαια μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κάτι που οι «κίτρινοι» έχουν αποδείξει αφενός με τις νίκες τους στο «Κλ. Βικελίδης» επί Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ (αλλά και υπόλοιπες καλές τους εμφανίσεις κόντρα στο «Big-4»), αφετέρου με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο στον οποίο υποχρέωσαν στα μέσα του Ιανουαρίου την ΑΕΚ.

Από βαθμολογικής σκοπιάς για τον Άρη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν δείχνει να «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς, αφού έχει καπαρώσει την πέμπτη θέση, χωρίς να έχει βλέψεις πια για ψηλότερα.

Ο μεγάλος στόχος του Άρη για φέτος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 54 χρόνια. Την προσεχή Τετάρτη (6/3, 19:00) οι Θεσσαλονικείς υποδέχονται τον Παναιτωλικό στη μεγάλη ρεβάνς για τα ημιτελικά, μετά το υπέρ τους 1-0 στο Αγρίνιο.

Στο αγωνιστικό σκέλος, καμία εκ των δύο ομάδων δεν ανακοίνωσε αποστολή. Πάντως, για τους γηπεδούχους ο Άκης Μάντζιος, που αναμένεται να κάνει ροτέισον ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού με τους Αγρινιώτες, δεν θά έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Νταρίντα και Ζαμόρα αλλά και τον τραυματία Πάρντο.

Για την ΑΕΚ από την άλλη, τις τελευταίες μέρες επανήλθαν στο κανονικό πρόγραμμα οι Μουκουντί και Ρότα. Διαθέσιμος σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι και ο Κάλενς που εξέτισε την ποινή του, ενώ εκτός παραμένουν ο Γκατσίνοβιτς λόγω έντονων ενοχλήσεων και ο Ζίνι με μυϊκό τραυματισμό.

Στο ματς του πρώτου γύρου η «Ένωση» είχε νικήσει με 1-0.

ΠΑΣ Λαμία-ΠΑΟΚ: ( Cosmote Sport 2)

Αγώνας με φόντο τα playoffs στη Λαμία. Η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε ένα παιχνίδι με φαβορί τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν σε τροχιά κορυφής.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι στη 2η θέση με 57 βαθμούς και στο -1 από την πρωτοπόρο, ΑΕΚ (58β.), ενώ είναι στο +2 από τον Παναθηναϊκό (55β.) και στο +3 από τον Ολυμπιακό (54β.), θέλοντας μόνο τη νίκη για να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη διαδικασία των playoffs. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι (34β.) δεν έχουν κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, αφού κατάφεραν την προηγούμενη αγωνιστική να εξασφαλίσουν τη θέση τους στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά, αφήνοντας εκτός τον Αστέρα Τρίπολης. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και είναι στο -20 από τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Η Λαμία, συνολικά, διάγει την καλύτερη σεζόν της στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρότι πέρσι βρέθηκε μία ανάσα από τον υποβιβασμό, φέτος κατάφερε να δείξει εντυπωσιακό πρόσωπο και να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα, μαζί με το Big-5.

Η Λαμία μπορεί να ηττήθηκε με 3-1 από τον Ατρόμητο στην περασμένη αγωνιστική, αλλά με την ισοπαλία του Αστέρα με την Κηφισιά (3-3) εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην πρώτη πεντάδα. Στο σημερινό ματς θα ψάξει μία ακόμη καλή εμφάνιση κόντρα σε μία ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, αφού μη ξεχνάμε πως έχει νικήσει με 1-0 τον Ολυμπιακό, ενώ πήρε βαθμό με 2-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν ανακοίνωσε αποστολή, ενώ δεν θα έχει τον Καρλίτος, που ανακοινώθηκε από την Αστάνα και στο Περιστέρι αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Λαμίας.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΟΚ, δείχνει πως έχει αφήσει πίσω του την κακή περίοδο με τα αρνητικά αποτελέσματα στα ντέρμπι και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Στα θετικά η επιστροφή του Μπάμπα Ράχμαν, ο οποίος τέθηκε ξανά στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού μετά τον τραυματισμό του στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, εκτός έμειναν οι Σάστρε, Μιχαηλίδης κι Εκόνγκ που έκαναν θεραπεία, ενώ ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς επίσης δεν υπολογίζεται λόγω ίωσης. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν μπορεί να υπολογίζει στους παραπάνω παίκτες καθώς και στον τιμωρημένο Στέφαν Σβαμπ.

Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης: (Novasports 4)

Ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό ενόψει της συνέχειας, με δύο ομάδες που εν τέλει θα κοντραριστούν ξανά στα playouts. Με τους γηπεδούχους να έχουν το κίνητρο της νίκης αφού θέλουν να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν… πληγωμένο εγωισμό μετά την οριστική «απουσία» τους από την εξάδα.

Ο Πανσερραϊκός, προέρχεται από την ήττα με 2-0 εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ και έχει…κάνει κοιλιά στην απόδοση του, σε σχέση με την ομάδα που βλέπαμε στο ξεκίνημα. Έχει αρκετό διάστημα να πανηγυρίσει νίκη, ενώ ταλαιπωρείται αρκετά με το γηπεδικό θέμα και αυτό του στοιχίζει, έχοντας μόλις 3 νίκες εντός έδρας (συν 6 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 14-16).

Αρκετές απουσίες αλλά και επιστροφές για το σημερινό ματς για τον Πάμπλο Γκαρσία. Εκτός τέθηκαν οι τιμωρημένοι Δεληγιαννίδης, Μορέιρα και Οικονόμου, όπως και ο τραυματίας Θυμιάνης. Από την άλλη, επιστρέφουν οι Μπετανκόρ, Άλεξιτς, Τομάς, Ουεντραόγκο και Χατζηστραβός.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη, την περασμένη αγωνιστική έμεινε και μαθηματικά εκτός εξάδας, λόγω της εντός έδρας ισοπαλίας με την Κηφισιά. Κάπως έτσι, οι Αρκάδες δεν θα αγωνιστούν στα playoffs, σε έναν στόχο που δεν είχαν εξ αρχής αλλά προέκυψε μέσα στη σεζόν από την πορεία της ομάδας και το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, όπως και φυσικά μέσα από την πρόοδο που επέδειξε με τον Μίλαν Ράσταβατς.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: (Nova Sports 2)

Σ' ένα παιχνίδι που το βαθμολογικό κίνητρο βρίσκεται στην μεριά κυρίως των γηπεδούχων. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παραμένει ουραγός, ούσα στο -1 από Κηφισιά, στο -2 από τον Παναιτωλικό και στο -3 από τον Βόλο.Είναι αναγκαίο, λοιπόν, για τους Ηπειρώτες να επιστρέψουν στα «τρίποντα». Πόσο μάλλον όταν ο σημερινός τους αντίπαλος θα παραταχθεί με πολλές και κομβικές απουσίες.

Από την άλλη, ο Ατρόμητος την περασμένη αγωνιστική επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα ύστερα από τις 7 Ιανουαρίου, επικρατώντας 3-1 της Λαμίας στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Σ' ένα από τα καλύτερα ματς για τους «κυανόλευκους» με τον Σάσα Ίλιτς στον πάγκο τους, Στην 8η θέση οι Περιστεριώτες, στο -4 από τον Αστέρα Τρίπολης και στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχουν εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα play-outs και στοχεύουν στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στο φινάλε της σεζόν (και φυσικά να συνεχίσουν το χτίσιμο ενόψει της επόμενης).

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, για τους γηπεδούχους ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν θα έχει στη διάθεσή του Τζίμα, Εραμούσπε και Νάγκι. Όπως αναφέρθηκε, τα προβλήματα είναι πολλά και σημαντικά για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, ο Σάσα Ίλιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γιουμπιτάνα, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Τζαβέλλα και Βαλένσια (ο πρώτος λόγω της κόκκινης κόντρα στη Λαμία, ενώ οι δύο τελευταίοι είχαν δηλωθεί από τους Περιστεριώτες εδώ και εβδομάδες), στον Ρομπάιγ εξαιτίας χτυπήματος στην τελευταία προπόνηση, καθώς και στον Ασεβέδο που συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.

Κηφισιά-Παναιτωλικός: ( Cosmote Sport 5)

Οι γηπεδούχοι καταλαμβάνουν την 13η θέση της βαθμολογίας και οι Αγρινιώτες τη 12η με μόλις έναν βαθμό παραπάνω, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντική θα είναι η νίκη – αν καταφέρει να την πάρει έναν εκ των δύο αντιπάλων.

Οι νεοφώτιστοι τα πηγαίνουν εξαιρετικά υπό την τεχνική ηγεσία του Κώστα Μπράτσου, καθώς από τότε που κάθισε στον πάγκο, μετρούν 1-3-1, έχοντας πάρει, μεταξύ άλλων, βαθμό σε Τρίπολη και Λεωφόρο.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προέρχεται από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες με ανατροπή κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ενώ το μυαλό βρίσκεται πιθανότατα και στην επερχόμενη ρεβάνς για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Άρη.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν για την Κηφισιά οι Κρίστινσον, Μποτία, Τσάπαν, Σμπώκος, Αντούνες, Παπασάββας, Σναϊντερλάν και Αντερέγκεν, ενώ εκτός αυτής των φιλοξενούμενων έμειναν οι Μπαλντασάρα, Στεργιάκης, Μπακάκης, Ντίας και Μπάμποκ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναιτωλικός είχε νικήσει 3-0 τους νεοφώτιστους στο Αγρίνιο.