Νίκη ανόδου για τον Λεβαδειακό, πλησίασε την Καλλιθέα ο Ιωνικός με... πάρτι στη Νίκαια

Νίκη ανόδου για τον Λεβαδειακό, πλησίασε την Καλλιθέα ο Ιωνικός με... πάρτι στη Νίκαια

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:57 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 24.03.2024

O Λεβαδειακός επικράτησε με 3-1 του Μακεδονικού και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην άνοδο. Την ίδια ώρα, ο Ιωνικός νίκησε με 5-1 τα Χανιά, μειώνοντας τη διαφορά από τους Κρητικούς αλλά και την κορυφή τoυ Νότιου Ομίλου της Super League 2.

Με θετικό τρόπο για τον Λεβαδειακό η πρώτη αγωνιστική των playoffs του Βορείου Ομίλου της Super League 2. Οι Βοιωτοί επικράτησαν με 3-1 του Μακεδονικού και αύξησαν τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΛ, βάζοντας πλώρη για άνοδο στη Stoiximan Super League.

Στο παιχνίδι της Νεάπολης, ο σύλλογος του Σωκράτη Οφρυδόπουλου προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Τσαπάρα. Οι Μακεδόνες έφτασαν στην ισοφάριση με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Σιμόνι. Εντούτοις, ο Ρόμο στο 58' και ο Κουάντρα στο 64' έφεραν τη νίκη στον Λεβαδειακό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΛ είδε την κορυφή να απομακρύνεται πλέον στους πέντε βαθμούς, μετά το 1-1 στο Πανθεσσαλικό. Παρά το γεγονός πως ο Πεντρόσο της έδωσε το προβάδισμα στο 18', η Λάρισα δεν μπόρεσε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Αυτό διότι ο Γαβριηλίδης στο 28' έφερε την ισοφάριση, με το σκορ να μην αλλάζει έως το τέλος.

«Πεντάρα» και ένα βήμα πιο κοντά από την κορυφή ο Ιωνικός

Όσο για τον Νότιο Όμιλο, ο Ιωνικός έκανε... πάρτι κόντρα στα Χανιά, επικρατώντας με 5-1. Μετά το παιχνίδι της Νίκαιας, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων μείωσε τη διαφορά από τους Κρητικούς στον ένα πόντο και από την πρωτοπόρο Καλλιθέα στο -3.

Μόλις στο 7' ο Σάλαζαρ έδειξε τον δρόμο στην ομάδα του για ένα εύκολο απόγευμα, κάνοντας το 1-0. Ακολούθησε ο Σόουζα στο 11', που φάνηκε να «καθαρίζει» το τρίποντο, πετυχαίνοντας το 2-0. Στο 43' ο Οικονομίδης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ιωνικού, σκοράροντας για το 3-0.

Ακολούθησε ένα διαδικαστικό δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντάουντα στο 52ο λεπτό να κάνει το 4-0. Οι Χανιώτες μείωσαν σε 4-1 με τον Νίλι, που στο 56' βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ιωαννίδης, που στο 83' έκανε το 5-1.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική η Καλλιθέα υποδέχεται τον Ιωνικό, σε ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να αλλάξει τη βαθμολογία της Super League 2.