Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος φρέναρε το σερί του (1-1)
i

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ / © Intime

Διπρόσωπος ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος φρέναρε το σερί του (1-1)

Μάνος Τσαλγατίδης 21:59 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 28.12.2022

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βγει λαβωμένος από ένα δικό του παιχνίδι, καθώς παρότι ήταν ανώτερος, ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1 με τον Ατρόμητο.

Οι «ασπρόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και παρότι προηγήθηκαν με τον Ολιβέιρα στο 25΄ ισοφαρίστηκαν από τον Κουέν στο 72΄.

Ο Δικέφαλος παρότι στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικός, στο δεύτερο μέρος έδειξε το κακό του πρόσωπο..

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν ωραίο ρυθμό. Όπως ήταν φυσιολογικό, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πίεζε και ο Ατρόμητος αμυνόταν μαζικά, Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε σημείο να χρησιμοποιήσουν και διπλή ζώνη άμυνας.

Ο Δικέφαλος απείλησε δύο φορές πριν συμπληρωθεί το 10 λεπτό. Η πρώτη φορά ήταν στο 5ο λεπτό, όταν το σουτ του Ολιβέιρα μέσα από την περιοχή των Περιστεριωτών πέρασε άουτ, ενώ το σου του Αουγκούστο στο 8΄ανησύχησε αρκετά τον Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Όσο οι «ασπρόμαυροι» ήλεγχαν την κατοχή ο Ατρόμητος είχε το νου του να κλέψει τη μπάλα και να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στο γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον. Η αλήθεια είναι πως σε κάποιες περιπτώσεις έγινε αυτό, αλλά Κοτάρσκι και Ίνγκασον είχαν σωστές τοποθετήσεις και δεν απειλήθηκε η εστία του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες των «ασπρόμαυρων» προφανώς με εντολή Λουτσέσκου... φόρτωσε την αριστερή πλευρά με τους Κωνσταντέλια και Ράφα Σοάρες, ωστόσο οι μπαλιές του δεύτερου έβρισκαν κυρίως τα κεφάλια των αντιπάλων. Στο 25ο λεπτό ωστόσο ήρθε η... δικαιοσύνη για τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας με μια μαγική κίνηση απενεργοποίησε όλη την άμυνα του Ατρομήτου, βρήκε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή με κάθετη μπαλιά και ο Πορτογάλος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει. Ένα γκολ, που χρειάστηκε 3 λεπτά για να μετρήσει, αφού τσεκαρίστηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Μάλιστα, αρχικά ακυρώθηκε κιόλας!

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2 στο 34΄. Ο Κωνσταντέλιας θύμισε... Μέσι αδειάζοντας 4 άτομα, πάσαρε στον Ράφα Σοάρες, που από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος στο 39ο λεπτό έκανε τον ΠΑΟΚ να καρδιοχτυπήσει, αφού ο Ροτάριου σέντραρε, αλλά ο Φρίτζονσον δεν βρήκε τη μπάλα εξ επαφής την ώρα που ο Κοτάρσκι ήταν εξουδετερωμένος. Στο 45΄ Ο ίδιος παίκτης πάλι έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κροάτης κίπερ του Δικεφάλου μπλόκαρε εντυπωσιακά.

Το ημίχρονο βρήκε τους «ασπρόμαυρους» να προηγούνται έχοντας κάνει ίσως το καλύτερο τους πρώτο μέρος στη σεζόν.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ατρόμητος έμοιαζε να αφήνει το πλάνο που τον ήθελε να παίζει σφιχτή άμυνα και θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 53΄ Ο Κουλιεράκης έχασε τη μπάλα και το μαρκάρισμα του Ροτάριου, αυτός έφτασε απέναντι από τον Κοτάρσκι, αλλά το σουτ του έστειλε τη μπάλα κυριολεκτικά εκτός γηπέδου.

Ο Δικέφαλος παρότι είχε τον ρυθμό, τη φρεσκάδα και την κατοχή της μπάλας έμοιαζε να μην έχει την ίδια συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι με αυτή που είχε στο πρώτο μέρος. Ο Κόουλμαν προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα περνώντας στο παιχνίδι ταυτόχρονα του Κλωναρίδη, Κουέν και Τζαβίδα. Ο Δικέφαλος πλήρωσε τη χαμένη του συγκέντρωση, αφού στο 72΄ ο Κουέν με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το VAR χρειάστηκε και πάλι, αφού και αυτό το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη χρήση του μέτρησε.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Λύρατζη και Τόμας για να δώσει ταχύτητα στην ομάδα του. Όμως, η πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρόμητου δεν επέτρεπε στους παίκτες των «ασπρόμαυρων» να απειλήσουν τον Γιαννιώτη.

Οι ενδεκάδες:

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Στρούγγης, Χατζηϊσαΐας, Κεχρίντα, Έρλιμαρκ, Οικονομίδης (64΄Κουέν), Φρινττζόνσον, Ροτάριου (85΄ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (65΄ Κλωναρίδης), Κιάρταρσον (65΄Τζαβίδας)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Ράφα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (76΄Λυρατζής), Αουγκούστο, Σβαμπ (85΄Νταντάς), Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (84΄ Μουργκ), Ολιβέιρα (76΄ Μπράντον)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ του Κουέν στο 72΄αποσυντόνισε τελείως τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος άφησε τον καλό του εαυτό στα αποδυτήρια.

MVP: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι το τεράστιο ταλέντο του. Έσπασε την άμυνα του Ατρομήτου με κάθε τρόπο, ενώ η κίνηση του και η ασίστ που δίνει στον Ολιβέιρα είναι δείγμα τεράστια ποδοσφαιρικής κλάσης.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Κόουλμαν είδε την αλλαγή του (Κουέν), να τον δικαιώνει και να ισοφαρίζει το παιχνίδι, δίνοντας σημαντικό βαθμό στον Ατρόμητο. Από την άλλη ο Λουτσέσκου δεν πήρε τίποτα από τους παίκτες που έριξε στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: 11 κόρνερ κέρδισε ο ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε σε κανένα από αυτά να βγάλει τελική προσπάθεια.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στο στάδιο της Τούμπας. Με το καλημέρα το 2023 επιφυλάσσει στον Δικέφαλο ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά τον δυσκολεύει.