Άνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τη Λαμία (0-3), έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ / © Intime

Άνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ από τη Λαμία (0-3), έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση

Μάνος Τσαλγατίδης 21:30 - 07.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:49 - 07.01.2023

Ο ΠΑΟΚ δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα επικράτησε της Λαμίας με 3-0, έφτασε τις έξι νίκες στα τελευταία εφτά ματς πρωταθλήματος και έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ένα όμορφο βράδυ στη Λαμία, καθώς χάρη στα γκολ των Ολιβέιρα (13΄), Ντάντας (27΄) και Αντρίγια (58΄) πήρε τη νίκη με 0-3 στη Λαμία και διεύρυνε το αήττητο σερί του σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα... παράδοξο και αναπάντεχο συμβάν. Ο Τόμας Μουργκ έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς είχε πρόβλημα στον προσαγωγό του και έτσι στο 8ο λεπτό ο Κάλεντ Νάρεϊ μπήκε στη θέση του. Το πλάνο μάλιστα ήταν ο Αυστριακός να βγάλει σχεδόν όλο το ματς, αλλά όταν οι προπονητές κάνουν σχέδια καμιά φορά ο Θεός γελάει.

Στο 10ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα του αγώνα. Ο Αντρίγια στριφογύρισε μέσα ατην περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε. Όσο βαρετό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, τόσο ενδιαφέρον έγινε από εκεί και έπειτα. Στο 13΄Ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα! Ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε το φάουλ, ο Νάρεϊ πλάσαρε από κοντινή απόσταση και ο Ολιβέιρα άθελα του, του... έκλεψε το γκολ, αφού η μπάλα κόντραρε πάνω του άλλαξε τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 19΄ η Λαμία έδειξε πως παίζει και αυτή στο ματς, αφού ο Ρόμανιτς έκλψε τη μπάλα από τον Ίνγκασον (με φάουλ) έφυγε στον κενό χώρο, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, αλλά οι «ασπρόμαυροι» δεν το επέτρεψαν αυτό.

Η ομάδα από τη Φθιώτιδα θέλησε να πιέση ψηλά και αυτό δημιούργησε κενούς χώρους στην άμυνα της. Αυτό επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να βγει στην κόντρα και να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Ολιβέιρα, Νάρεϊ και Ντάντας συνεργάστηκαν άψογα και στο 27΄ ο Πορτογάλος μέσος του Δικεφάλου έγραψε το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα! Η Λαμία κέρδισε κόρνερ, ο Μπεχαράνο έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι, ωστόσο ο Κωνσταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας και έφυγε στον κενό χώρο, βγήκε απέναντι από τον Γκαραβέλη δεν σούταρε, αλλά πάσαρε στον Νάρεϊ, που ενώ ήταν φάρσα με τα δίχτυα, έστειλε τη μπάλα εκτός γηπέδου!

Στο 37΄ το παιχνίδι είχε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή! Ο τερματοφύλακας της Λαμίας, Γκαραβέλης είχε μυϊκό θέμα στον οπίσθιο μηριαίο και έτσι πέρασε στη θέση του ο Σαράνοφ. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο με τον Δικέφαλο ουσιαστικά να τελειώνει το ματς από το πρώτο μισό του αγώνα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν χάσει τον ρυθμό τους και έτσι το τέμπο είχε αρχίσει να πέφτει. Ο Δικέφαλος ναι μεν ήλεγχε το ματς, αλλά δεν απειλούσε Βέβαια, δεν απειλούνταν κιόλας, με τους δύο αντιπάλους να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου.

Στο 58΄ο ΠΑΟΚ πιθανότατα πέτυχε το ομαδικό γκολ της χρονιάς. Κωνσταντέλιας και Νάρεϊ διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα με τακουνάκια, η μπάλα έφτασε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, που με ωραίο δυνατό σουτ έγραψε το 0-3.

Οι πολλές αλλαγές του Παντελίδη μπέρδεψαν τη Λαμία και διέλυσαν τελείως τον ρυθμό τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βγάζουν εκνευρισμό και να αναλώνονται σε ένα σκληρό παιχνίδι παρά στο να παίζουν ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που ο Δικέφαλος είχε κλειδώσει το παιχνίδι, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Έτσι έκανε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του.

Η Λαμία από το 80΄και έπειτα το πήρε απόφαση πως δεν μπορεί να πάρει τίποτα από αυτό το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έκανε διαχείριση δυνάμεων και έντασης και έτσι το ματς πήγε σβηστά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουμπαράκη.

Η λήξη λοιπόν βρήκε τον Δικέφαλο να νικάει με 0-3 και να συνεχίζει τη βαθμολογική του αντεπίθεση, που ξεκίνησε πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Οι ενδεκάδες:

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (37΄ Σαράνοφ), Σιμόν (46 Σιμόν), Τζανετόπουλος, Κορνέζος (65΄ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (Τσιλούλης) Νούνιες, Ντε Βινσέντι, (59΄ Μαρτίνεζ) Βέργος.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Ράφα, Νέσμπεργκ, Ίνγκασον, Λύρατζης (79΄ Σάστρε), Ντάντας (79΄ Φιλίπε Σοάρεςς), Αουγκούστο, Μουργκ (8΄Νάρεϊ), Κωνσταντέλιας (69΄ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (69΄ Μπράντον) .

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στο 27΄ όταν ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 2ο του γκολ. Κάπου εκεί όλα τελειώσαν,

MVP: Ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι αδιαμφισβήτητα ο MVP του ΠΑΟΚ, ο Γερμανός ήταν μέσα και στα τρία γκολ του Δικεφάλου, ενώ βοήθησε και αμυντικά. Άξιο αναφοράς είναι πως το πλάνο ήταν να μην παίξει.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα με αλλαγές, ωστόσο η ομάδα του έμοιαζε για ακόμα μια φορά να... πετάει μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, ο Σάββας Παντελίδης θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά οι κένοι χώροι στην άμυνα του πλήγωσαν τη Λαμία.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Δύο αναγκαστικές αλλαγές είχε το παιχνίδι. Η πρώτη έγινε στο 8ο λεπτό, όταν αντικαταστάθηκε ο Τόμας Μουργκ και η δεύτερη στο 37΄όταν ο Γκαραβέλης αντικαταστάθηκε από τον Σαράνοφ.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: O ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο σπίτι του, την Τούμπα. Ο Δικέφαλος συνεχίζει την βαθμολογική του αντεπίθεση και πλέον θέλει να κάνει επόμενο του θύμα τους Κρητικούς.