Όρθιος στη Λαμία ο ΠΑΣ (1-1)
i

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα / © Intime

Όρθιος στη Λαμία ο ΠΑΣ (1-1)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:29 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 29.12.2022

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να βρέθηκε να χάνει, όμως κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα της Λαμίας, που αγνόησε τη νίκη για όγδοο σερί ματς.

Στάθηκε στο ύψος του ο ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στη Λαμία! Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προηγήθηκε και πίστεψε ότι θα πάρει την πρώτη της νίκη μετά από τρεις μήνες, όμως οι Ηπειρώτες έφτασαν στην ισοφάριση και έφυγαν με τον βαθμό την ισοπαλίας (1-1).

Ο Μπεχαράνο άνοιξε το σκορ στο 66ο λεπτό με ένα πολύ ωραίο σουτ, ενώ το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από το αυτογκόλ του Κορνέζου στο 74ο λεπτό.

Με αυτή την ισοπαλία, η ομάδα του Θανάση Στάικου παρέμεινε στην 11η θέση της βαθμολογίας (11β.), ενώ οι γηπεδούχοι αποχαιρετούν τη φετινή χρόνια όντας στην προτελευταία θέση (10β.)

Η Λαμία μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Πέρα όμως από κάποια γεμίσματα και επικίνδυνα γυρίσματα, δεν μπορούσε να γίνει περισσότερο απειλητική.

Η πρώτη καλή στιγμή άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, ήρθε στο 29ο λεπτό από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όταν ο Παντελάκης έκανε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του κόρνερ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, σταματώντας στο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα / © Intime

Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να γίνουν επικίνδυνες. Στο 66' όμως η Λαμία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Μπεχαράνο να σκοράρει έπειτα από σέντρα του Γκοράνοφ, για το 1-0.

Ωστόσο, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 74ο λεπτό ο Σόρια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Παντελάκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κορνέζος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1, με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία και να χάνουν την εκαυρία να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα της Super League 1.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ντε Βιντσέντι (65’Σλίβκα), Νούνιες, Γιακουμάκης, Μανούσος (84’Μπάμπης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Λιάσος (72’Τζίμας), Καραχάλιος, Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα, Ροσέρο (17’Σταματελόπουλος-86’Μπάλαν).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μια άτυχη στιγμή, ήταν ουσιαστικά αυτή που έκρινε το παιχνίδι, καθώς το αυτογκόλ του Κορνέζου στην προσπάθεια του να διώξει ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό 1-1

MVP: Ο Ζήσης Καραχάλιος μπορεί να μην βρήκε δίχτυα ή να μοίρασε ασίστ, όμως βρισκόταν σε όλο το γήπεδο, πίεζε, κέρδιζε φάουλ και γενικότερα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας της Ηπείρου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Λαμία πίστεψε πως θα έβαζε τέλος στο αρνητικό της σερί, αλλά δεν τα κατάφερε, φτάνοντας πλέον τα 8 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Τώρα η Λαμία στρέφει την προσοχή της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (4/1, 17:00), ενώ ο ΠΑΣ στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ (3/1, 20:00).