Μεγάλο τρίποντο παραμονής για Λεβαδειακό (1-0)

Λεβαδειακός

i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Λεβαδειακού / © Intime

Μεγάλο τρίποντο παραμονής για Λεβαδειακό (1-0)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:02 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 19:33 - 28.12.2022

Ο σαφώς ανώτερος Λεβαδειακός επικράτησε του Ιωνικού με σκορ 1-0 στο ντέρμπι της... ουράς, παίρνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Πήρε το ντέρμπι ουραγών ο Λεβαδειακός! Οι Βοιωτοί πανηγύρισαν τη νίκη με 1-0 επί του Ιωνικού στην αναμέτρηση, που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.

Το ένα και μοναδικό γκολ του παιχνιδιού πέτυχε ο Κώστας Δούμτσιοςσε φάση αντεπίθεσης στο 31ο λεπτό με ένα φοβερό σκάψιμο που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χουτεσιώτη.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Βέλιτς έφτασε τους 11 βαθμούς και ξέφυγε από τον... βυθό της βαθμολογίας, εκεί όπου έριξε τους Νικαιώτες, οι οποίοι παρέμειναν με 8 βαθμούς.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Ιωνικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Λεβαδειακό να έχει επιλέξει να αφήσει την μπάλα στους φιλοξενούμενους, πιέζοντας ψηλά τις γραμμές των αντιπάλων. Ωστόσο, από φάσεις μηδέν...

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 18ο λεπτό από την πλευρά των Βοιωτών, όταν ο Μουτίνιο με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ πήγε να αιφινιδιάσει τον Χουτεσιώτη, αλλά εκείνος πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Μόλις μετά από 5 λεπτά, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Βρακά να βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, αλλά να μην νικά τον εξαιρετικό Χουτεσιώτη.

Οι Νικαιώτες απάντησαν στο 25ο λεπτό, κάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Άοσμαν να εξαπολύει ένα σουτ και να φεύγει λίγο πάνω από την αντίπαλη εστία. Το πάνω χέρι όμως πλέον άνηκε στον Λεβαδειακό, που στο 31ο λεπτό βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν «χτύπησε» στην αντεπίθεση και ο Δούμτσιος με ένα υπέροχο σκαφτό σουτ έκανε το 1-0.

Ο Δούμτσιος / © Intime

Μάλιστα, η ομάδα του Βέλιτς «άγγιξε» και το δεύτερο γκολ στο 40', με τον Μουτίνιο να βρίσκεται σε θέση τετ α τετ, όμως τον Χουτεσιώτη να του βάζει εντυπωσιακό «στοπ». Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, οι «μπλε» είχαν μια ευκαιρία με μια κεφαλιά του Άοσμαν, αλλά ήταν άστοχη και δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στις αρχές της επανάληψης η εικόνα του παιχνιδιού δεν ήταν η ίδια, με τον Ιωνικό να μπαίνει... φουριόζος, έχοντας δύο καλές στιγμές με τον Άοσμαν στο 46' και στο 50', οι οποίες όμως αμφότερες δεν βρήκαν στόχο.

Εκεί που είχε το πάνω χέρι και τον έλεγχο του ρυθμού, η ομάδα της Νίκαιας έμεινε με δέκα παίκτες στο 73ο λεπτό και αυτό άλλαξε μετά την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Τσίμπσαχ, καθώς οι ισορροπίες πλέον δεν ήταν ίδιες.

Ο Λεβαδειακός στο 74' έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ με απευθείας φάουλ του Βρακά, όμως ο Χουτεσιώτης είχε απάντηση και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα, ενώ στο 90+6' οι Νικαιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σόουζα.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς, 4-3-3): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (62' Τζημόπουλος), Βήχος, Τσάπρας, Μπάχανακ, Μεχία, Νίκας (62' Τορό), Χάμοντ, Βρακάς, Δούμτσιος (89' Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Αντούνες (46' Μασάς), Τσίμπσαχ, Άοσμαν, Φαντιγκά, Λοβέρα, Ιωαννίδης (70' Ελευθεριάδης).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το φοβερό γκολ του Δούμτσιου στο 31ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Λεβαδειακό, όμως κομβικό ρόλο έπαιξε και η κόκκινη του Τσίμπσαχ στο 74', η οποία... έκοψε τα φτερά του Ιωνικού.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δούμτσιο που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα -και μάλιστα ήταν υπέροχο- και ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Τσίμπσαχ ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα που βλέπει παίκτης του Ιωνικού τη φετινή σεζόν.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Λεβαδειακός πλέον στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό (3/1, 17:00), ενώ ο Ιωνικός σε αυτό με τον Ολυμπιακό (3/1, 21:30) για την 16η αγωνιστική της Super League.