Ο απολογισμός των χειμερινών μεταγραφών του Big-5 - Οι απογοητεύσεις και οι εκπλήξεις μέχρι στιγμής

Μαντσίνι - Ροντινέι

i

© Intime

Ο απολογισμός των χειμερινών μεταγραφών του Big-5 - Οι απογοητεύσεις και οι εκπλήξεις μέχρι στιγμής

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:35 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:39 - 22.03.2023

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Big-5 τον περασμένο Γενάρη, οι εκπλήξεις και οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν έχουν εντυπωσιάσει με την απόδοσή τους...

Τον περασμένο Γενάρη, οι πέντε «μεγάλες» ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) της Stoiximan Super League ενισχύθηκαν ενόψει του απαιτητικού δεύτερου γύρου. Μέχρι στιγμής, κάποιοι ποδοσφαιριστές από αυτούς που ήρθαν δεν έχουν ικανοποιήσει με την απόδοσή τους, ενώ κάποιοι άλλοι που αποκτήθηκαν χωρίς «τυμπαμοκρουσίες» έχουν κάνει την έκπληξη κι έχουν πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο. Υπάρχουν επίσης και οι περιπτώσεις παικτών οι οποίοι κινούνται σε «ρηχά νερά», δεν έχουν εντυπωσιάσει, αλλά παράλληλα δεν έχουν απογοητεύσει κιόλας τις ομάδες τους.

 Οι κερδισμένοι της υπόθεσης μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Ολυμπιακός κι ο Άρης, καθώς απέκτησαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι πήραν φανέλα βασικού άμεσα. Από την άλλη, το πρόσημο για τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δεν είναι απόλυτα θετικό, διότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν πάρει το κάτι παραπάνω από τις χειμερινές μεταγραφές, με εξαίρεση ίσως τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

 Παναθηναϊκός: 

Με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση από το Μουντιάλ του Κατάρ, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε κακή αγωνιστική κατάσταση για περίπου έναν μήνα, ενώ επίσης έχασε έδαφος, μειώνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του. Στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέκτησε τους Κλάινχαϊσλερ, Μαντσίνι, Πούχατς και Γερεμέγεφ. Ο τελευταίος παραχωρήθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό, ενώ από τις άλλες τρεις προσθήκες ο μοναδικός που έχει σημαντική επίδραση στην εικόνα του «τριφυλλιού» είναι ο Μαντσίνι. 

Ο Αργεντίνος εξτρέμ αποχώρησε από τον Άρη μετά από μία τριετία και μέχρι στιγμής έχει πετύχει δύο γκολ σε εννιά εμφανίσεις με την καινούργια του ομάδα. Μάλιστα, το πρώτο του τέρμα με τα πράσινα το πέτυχε απέναντι στην πρώην του ομάδα, στο εκτός έδρας ντέρμπι με τους «κιτρινόμαυρους» και στο διπλό των «πρασίνων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-2) με ανατροπή. Από την άλλη, ο Πούχατς μετράει 13 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο να έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, ενώ o Κλάινχαϊσλερ έχει βρει δίχτυα μια φορά σε 7 εμφανίσεις, με τον Ούγγρο χαφ να μην εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής.

ΑΕΚ:

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και σε συνδυασμό με την ψυχολογία που έφερε το καινούργιο γήπεδο, κυνηγάει και πάλι το πρωτάθλημα έπειτα από μια πενταετία, Τον περασμένο χειμώνα, ο μοναδικός παίκτης που προστέθηκε στο ρόστερ της Ένωσης ήταν ο Πάολο Φερνάντες. Ο Ισπανός αποχώρησε από τον Βόλο για λογαριασμό της ΑΕΚ, με σκοπό να αποτελέσει ακόμη μία αξιόπιστη λύση για την επίθεση. Μέχρι σήμερα, ο 24χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να πάρει σταθερά φανέλα βασικού, όμως έχει πραγματοποιήσει εννιά συμμετοχές, με απολογισμό μία ασίστ, ενω δεν έχει σκοράρει.

Πάολο Φερνάντες στο sportal.gr: «Διψάω για το πρωτάθλημα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:05 - 04.12.2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πάολο Φερνάντες στο sportal.gr: «Διψάω για το πρωτάθλημα»

Ο Πάολο Φερνάντες αποκλειστικά στο sportal.gr. Ο Ισπανός ανοίγει την καρδιά του για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο, αποκαλύπτει την πρόταση του ΠΑΟΚ και μιλά για το πλάνο της ΑΕΚ, την κουβέντα με τον Φαν Βερτ και πολλά ακόμα σε μια κατάθεση ψυχής.

Ολυμπιακός: 

Στην περασμένη μεταγραφική περίοδο, ο Ολυμπιακός προχώρησε σε τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις με στόχο να ανεβάσει την απόδοσή του και να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από το Λιμάνι, καθώς σύμφωνα με τον Μίτσελ το ρόστερ ήταν υπεράριθμο. Εκτός από τις πολλές αποχωρήσεις, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» έφερε στην Ελλάδα τέσσερις παίκτες για να καλυφθούν τα κενά. 

Οι Ραμόν, Κανός, Ροντινέι και Μπούτουτσι, αποτέλεσαν τις χειμερινές προσθήκες της ομάδας. Μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό, καθώς με εξαίρεση τον Κοσοβάρο άσο, ο οποίος δεν έχει πείσει και μετράει μόλις δύο συμμετοχές, οι άλλοι τρεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας του συλλόγου. Ο Σέρχι Κανός είναι από τις εκπλήξεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, με τον Ισπανό εξτρέμ να έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε επτά εμφανίσεις. 

Επίσης, οι δύο Βραζιλιάνοι μπακ, Ραμόν και Ροντινέι, ήρθαν στην ομάδα για να ενισχύσουν τα δύο άκρα της άμυνας, μετά τις αποχωρήσεις των Βρσάλικο και Μαρσέλο. Ο Ραμόν Ράμος έχει καταφέρει να μοιράσει μία ασίστ σε επτά αγώνες, ενώ ο δεξιός οπισθοφύλακας έχει πάρει τη φανέλα... σπίτι του, καθώς από την άφιξή του και μετά έχει απουσιάσει μόνο από δύο αναμετρήσεις, μετρώντας 14 συμμετοχές με απολογισμό μία ασίστ.

ΠΑΟΚ:

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι από τις ομάδες που δεν έχουν πάρει πολλά πράγματα από τις χειμερινές μεταγραφές. Αρχικά, ο Τάισον αποτέλεσε την πρώτη προσθήκη του Γενάρη, ενώ λίγες μέρες αργότερα έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Τόμας Κεντζιόρα με τη μορφή δανεισμού. Από τα τέλη Οκτώβρη και μετά, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα του, έχει χτίσει ένα αήττητο σερί και έχει μπει για τα καλά στη «μάχη» του τίτλου. 

Μέχρι τώρα, οι δύο μεταγραφικές κινήσεις δεν έχουν καταφέρει να καθιερωθούν στα βασικά πλάνα του Ράζβαν Λουτσέσκου, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχουν απογοητεύσει, καθώς όπως λέει το... ρητό «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, του οποίου η μεταγραφή έκανε αρκετό θόρυβο λόγω της πολυετούς εμπειρίας του παίκτη στα ευρωπαϊκά γήπεδα, ξεκίνησε με το δεξί την καριέρα του στον «Δικέφαλο», καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο το στο ματς με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

 Από εκείνο το γκολ και μετά, ο Τάισον κινείται σε «ρηχά νερά», ενώ έχει αγωνιστεί άλλες δέκα φορές με τα ασπρόμαυρα. Από την άλλη, ο Πολωνός δεξιός οπισθοφύλακας, Τόμας Κεντζιόρα, ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Λύρατζη. Όμως, η βελτίωση του Σάστρε από τον Νοέμβριο και μετά δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια στον 28χρονο μπακ, ο οποίος έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές κι έχει πετύχει ένα γκολ.

Άρης:

Η ομάδα του Τόλη Τερζή βρίσκεται στην πέμπτη θέση και θα παλέψει με τον Βόλο για το τελευταίο διαθέσιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο στα play offs. Τον Ιανουάριο, οι «Θεσσαλονικείς» έκαναν τέσσερις προσθήκες για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στο δεύτερο μισό. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τους Νταρίντα, Καμαρά, Ρουπ και Χριστοδουλόπουλο.

 Ο μεγάλος πρωταγωνιστής από τις χειμερινές μεταγραφές είναι αδιαμφισβήτητα ο Τσέχος πρώην ποδοσφαιριστής της Χέρτα, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως βασικός, μετρώντας 14 συμμετοχές με απολογισμό τρία γκολ και τρεις ασίστ. Από την άλλη, ο πρώην φορ του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον Καμαρά της πρώτης θητείας. καθώς μετράει μόλις ένα γκολ σε εννιά αγώνες. Ο Λούκας Ρουπ ήρθε για λογαριασμό του Άρη από τη Νόριτς, με τον Γερμανό χαφ να δείχνει την ποιότητα του από νωρίς.

 Πιο αναλυτικά, ο 32χρονος άσος αποτελεί μία αξιόπιστη λύση στη φαρέτρα του Τερζή κι έχει αποδείξει τις ικανότητές του σε αυτά τα τέσσερα ματς που έχει αγωνιστεί, στα οποία μετράει ένα γκολ και μία ασίστ. Τέλος, η περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι ξεχωριστή. Ο 36χρονος εξτρέμ μπορεί να μην έχει καταφέρει να καταγράψει κάποιο γκολ ή ασίστ στα πρώτα πέντε ματς, όμως με το ντεμπούτο του στον Άρη έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας, που καταφέρνει να αγωνιστεί και στους πέντε «μεγάλους».