Ευρωπαϊκά Χριστούγεννα για τον Ατρόμητο, 1-0 στην Κρήτη
i

ΟΦΗ - Ατρόμητος / © Intime

Ευρωπαϊκά Χριστούγεννα για τον Ατρόμητο, 1-0 στην Κρήτη

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:00 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 23.12.2022

Ο Ατρόμητος μπορεί να μην ήταν ανώτερος, όμως αξιοποίησε τη μία και μοναδική καλή στιγμή του και έφυγε από την Κρήτη με το διπλό (0-1), πλησιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την 6άδα. Επιστροφή στις ήττες για τον ΟΦΗ και... προβληματισμός.

Πέρασε από την Κρήτη ο κυνικός Ατρόμητος! Ο ΟΦΗ μπορεί να ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως του έλειψε το γκολ. Κάτι το οποίο βρήκαν οι Περιστεριώτες με ένα φοβερό σουτ του Έρλινγκμαρκ (43') και έφυγαν από το «Γεντί Κουλέ» με ένα πολύτιμο «τρίποντο».

Έτσι, η ομάδα του Κρις Κόλμαν θα κάνει Χριστούγεννα με... ευρωπαϊκό αέρα, καθώς μείωσε την απόσταση από την εξάδα στους τέσσερις βαθμούς. Στην 10η θέση (10β.) παρέμεινε ο ΟΦΗ και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όμως τα λάθη ήταν πολλά, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι κακός. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Ντίκο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ και ο Γιαννιώτης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Ο ρυθμός δεν ανέβηκε παρέμεινε κακός σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ, «χτύπησε» η ομάδα του Κρις Κόλμαν σε... νεκρό χρόνο. 

Συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό ο Έρλινγκμαρκ επιχείρησε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, στο οποίο ο Μανδάς δεν είχε απάντηση, με αποτέλεσμα να γίνει το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» ήταν καλύτεροι, πιέζοντας αρκετά, προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Μάλιστα, στο 51' ο Βούρος σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας δεν σταμάτησε να ασκεί πίεση και στο 64' είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τον Λάρσον να εξαπολύει ένα σουτ και τον Γιαννιώτη να λέει «όχι», ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντίκο σούταρε εκ νέου μέσα από την περιοχή και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως δεν το βρήκε ποτέ και κάπως έτσι ο Ατρόμητος πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη μες το «Γεντί Κουλέ».

ΟΦΗ: Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης (67' Νέιρα), Διαμαντής, Λάρσον, Ντιουσέ (76' Περέα), Μεγιάδο, Μαρινάκης, Τοράλ (84' Ντουρμισάι, Μπιφουμά (46' Γκερέρο), Ντίκο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Kεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (38' Στρούγγης), Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον (76' Οικονομίδης), Ρομπάιγ (71' Κλωναρίδης), Ροτάριου (71' Τζοβάρας), Τζαβίδας (77' Κιάρτανσον).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η «οβίδα» του Έρλινγκμαρκ στο 43ο λεπτό, ήταν αυτή που χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στον Ατρόμητο, που χρειάστηκε και λίγο τύχη στη συνέχεια και την είχε.

MVP: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Έρλινγκμαρκ, ο οποίος με το υπέροχο γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χατζηϊσαΐας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: (Θα έπρεπε να) προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι η Κρητικοί έχασαν ένα παιχνίδι, στο οποίο είχαν 74% κατοχή μπάλας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πλέον ο Ατρόμητος στρέφει την προσοχή του στο ερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (28/12, 20:00), ενώ ο ΟΦΗ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (28/12, 21:30).