Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στα play outs που θα κρίνουν τα πάντα

Η μάχη της παραμονής

i

© Befunky

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στα play outs που θα κρίνουν τα πάντα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:44 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 01.05.2023

Η μάχη για τη σωτηρία στα play outs θα είναι μεγάλη κι άκρως ανταγωνιστική μέχρι το τέλος, καθώς δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν και δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα σε ότι αφορά τον υποβιβασμό και την παραμονή.

Το ενδιαφέρον στη φετινή Super League επικεντρώνεται στις πρώτες θέσεις, εκεί που γίνεται «σκοτωμός», καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και δεν έχει κριθεί τίποτα σε ότι αφορά την πρωτιά, τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και τη μάχη της τρίτης θέσης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Μπορεί όλα τα φώτα να πέφτουν εκεί, όμως και η μάχη της παραμονής, για την οποία θα παλέψουν οι Ιωνικός, Λαμία και Λεβαδειακός μέχρι το τέλος είναι αρκετά ενδιαφέρον, με αυτές τις τρεις ομάδες να έχουν μπει σε... μπελάδες. Από την άλλη, στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και σε τριπλή ισοβαθμία βρίσκονται οι Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα με 30 πόντους, οι οποίοι ναι μεν έχουν μία διαφορά από τους τελευταίους αλλά δεν έχουν «κλειδώσει» μέχρι στιγμής την παραμονή.

Πετράκης: «Έχει συμβεί άλλες δύο φορές να δεχτούμε γκολ στις καθυστερήσεις», οι δηλώσεις των προπονητών μετά το Παναιτωλικός - Λεβαδειακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:51 - 29.04.2023

Πετράκης: «Έχει συμβεί άλλες δύο φορές να δεχτούμε γκολ στις καθυστερήσεις», οι δηλώσεις των προπονητών μετά το Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

Ο Γιάννης Πετράκης εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο, την ώρα που ο κ. Αναστασίου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα στο Παναιτωλικός - Λεβαδειακός.

Την περασμένη αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης και Λαμία έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0), ο ΟΦΗ «απέδρασε» από το Περιστέρι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς (2-3), ο ΠΑΣ γιάννινα πήρε σπουδαίο διπλό στη Νίκαια (0-1), ενώ ο Παναιτωλικός απέσπασε την ισοπαλία στην έδρα του κόντρα στον Λεβαδειακό με γκολ στο 104΄ (2-2).

Η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται στην τελευταία θέση αυτού του μίνι πρωταθλήματος με 24 πόντους, έχοντας από πάνω της Ιωνικό με 25 και τη Λαμία με 27. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, η μάχη για τη σωτηρία θα είναι άκρως αμφίρροπη, ενώ να θυμίσουμε πως τη φετινή σεζόν οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας και δεν θα υπάρχουν αγώνες μπαράζ όπως τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση που την επόμενη αγωνιστική οι Λεβαδειακός και Ιωνικός δεν πάρουν τη νίκη σε Λαμία και Ηράκλειο αντίστοιχα, τότε αυτόματα τα πάντα θα έχουν κριθεί, με τις δύο αυτές ομάδες να αποχαιρετούν την κατηγορία.

Δείτε το πρόγραμμα των play outs μέχρι το τέλος της σεζόν:

6η αγωνιστική (6/5)
20:00 Ατρόμητος - Παναιτωλικός
20:00 ΟΦΗ -Ιωνικός
20:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης
20:00 Λαμία - Λεβαδειακός

7η αγωνιστική (13/5)
20:00 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
20:00 Ιωνικός - Λαμία
20:00 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα
20:00 Παναιτωλικός - ΟΦΗ