Όρθια στην Τρίπολη η Λαμία και «τελικός» παραμονής με τον Λεβαδειακό

Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες του Αστέρα και της Λαμίας.

i

©intime

Όρθια στην Τρίπολη η Λαμία και «τελικός» παραμονής με τον Λεβαδειακό

Γιώργος Σακελλαρίου 21:14 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 29.04.2023

Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε τον βαθμό με το 0-0 εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης και παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τώρα έχει μάχη για τη σωτηρία, αφού έρχεται στην έδρα της ο Λεβαδειακός.

Η Λαμία είχε ισχυρό κίνητρο, αφού μάχεται για την παραμονή, ο Αστέρας Τρίπολης αντίθετα είναι σε mood διακοπών.

Οι Αρκάδες φιλοξένησαν, λοιπόν, την ομάδα της Φθιώτιδας και έψαχναν μία νίκη για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την κακή εικόνα που έχουν στο μίνι πρωτάθλημα και που ουσιαστικά είναι και καθρέφτης της τρέχουσας σεζόν. Η Λαμία, όμως, ήταν πιο μαχητική, πήρε τον βαθμό με το τελικό 0-0 και παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.  Τώρα ετοιμάζεται για εντός έδρας ντέρμπι με τον Λεβαδειακό, που σε τεράστιο βαθμό θα κρίνει και τη σωτηρία.

Σχηματισμοί

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με τον Τσιφτσής στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Γκαρθία, αριστερό ο Άλβαρες και στόπερ οι Καστάνιο, Πίτσου. Στα χαφ οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο και τη μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Μπαρτόλο, Κρέσπι, Τιλίκα, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Μπαράλες.

Η Λαμία είχε τον Κοσέλεφ στο τέρμα, δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Σιμόν, αριστερό ο Αμπάντα και στόπερ ήταν οι Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος. Στα χαφ οι Σλίβκα, Τζανδάρης και πίσω από τον φορ Βέργο οι Μαρτίνεθ, Νούνιες, Μεντίνα.

Το ματς ήταν μοιρασμένο με τη Λαμία που είχε φυσικά και μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο να έχει περισσότερη ένταση, αλλά όχι κι ευκαιρίες. Το παιχνίδι, πάντως, δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και οι καλές φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο 7’ σουτ ο Τιλίκα κόντραρε σε κόρνερ και στο 24’ από γύρισμα του Μπαρτόλο, ο Μπαράλες δεν κατάφερε να εκτελέσει όπως ήθελε.

Στο 30’ από ωραία μπαλιά του Μπαρτόλο, ο Κρέσπι δεν πρόλαβε τη μπάλα. Στο 39’ οι Αρκάδες είχαν την καλύτερη στιγμή τους, όταν το σουτ του Ιγκλέσιας έφυγε ελάχιστα άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα φάση για τους γηπεδούχους. Στο 42’ ο Μουνάφο έκανε τη σέντρα και η κεφαλιά του Κρέσπι δεν βρήκε στόχο.

Η Λαμία με τον Βόκολο ξεπέρασε τους βαθμούς που είχε με Φέστα, Παντελίδη σε τριπλάσια παιχνίδια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:28 - 23.04.2023

Η Λαμία με τον Βόκολο ξεπέρασε τους βαθμούς που είχε με Φέστα, Παντελίδη σε τριπλάσια παιχνίδια

Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε τη Λαμία σε δύσκολη θέση και την έχει βγάλει από την επικίνδυνη ζώνη με περισσότερους βαθμούς, στο 1/3 των αγώνων που είχαν οι προκάτοχοί του Φέστα και Παντελίδης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερη ενέργεια. Οι δύο ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα με τον Αστέρα Τρίπολης να δείχνει ελάχιστα πιο απειλητικός. Στο 53’ φάουλ του Μπαρτόλο ήταν άστοχο, ενώ στο 56’ ο Μπαράλες αστόχησε από καλή θέση, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Δοκάρι κι ευκαιρίες

Στο 67’ ο Κρέσπι έκανε το γύρισμα εντός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και στο 71’ η Λαμία άγγιξε το γκολ στην πρώτη της μεγάλη φάση. Εκτέλεση φάουλ του Σλίβκα, ο Μεντίνα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι με αποτέλεσμα να μείνει το 0-0.

Στο 78’ ήταν η σειρά των Αρκάδων να χάσουν τρομερή ευκαιρία. Σε εκτέλεση κόρνερ, ο Κοσέλεφ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μπαράλες σε κενή εστία δεν κατάφερε να σκοράρει!

Στο 82’ οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή. Ο Σίτι έφυγε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ, ο οποίος πρόλαβε τον αντίπαλό του κι έδωσε την ομάδα του. Στο 89' από φάουλ του Τιλίκα ο Καστάνιο έκανε κακό σουτ, ενώ άουτ στο 93' έφυγε για τη Λαμία και το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλές καλές στιγμές. Μετά το 70’ σημειώθηκαν οι καλές ευκαιρίες, μία για τη Λαμία, δύο για τον Αστέρα, αλλά ο Μπαράλες δεν βρήκε στόχο, οι γκολκίπερ αντέδρασαν σωστά όταν χρειάστηκε κι έτσι το 0-0 ήταν η φυσιολογική κατάληξη.

Ο MVP

Ο Τσιφτσής στο 71’ με σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Μεντίνα και με τη βοήθεια και του δοκαριού κράτησε το μηδέν για την ομάδα του στη μεγάλη φάση της Λαμίας και ασφαλώς παίρνει τον τίτλο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ο Αστέρας Τρίπολης στις 6 Μαϊου θα βρεθεί στα Γιάννινα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος καίγεται για την παραμονή. Το ματς θα ξεκινήσει στις 20.00. Η Λαμία την ίδια ώρα, έχει τελικό για τη σωτηρία στην έδρα της με τον Λεβαδειακό. Ένας αγώνας, όπου ο νικητής θα κάνει άλμα για να παραμείνει στη Super League.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Θανάσης Τζήλος δεν είχε τη δύσκολη φάση. Οι Αρκάδες στο 65’ ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Τσιλίκα, αλλά ο διαιτητής δεν συγκινήθηκε, ενώ δεν κλήθηκε κι από το VAR να ελέγξει τη φάση.

Αστέρας Τρίπολης (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπαρτόλο (76’ Σίτο), Κρέσπι, Τιλίκα (90' Μπερτόγλιο), Μπαράλες (90' Κωστέας).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Σλίβκα (87’ Μπεχαράνο), Τζανδάρης (68’ Στάνκο), Μαρτίνεθ (68’ Βασιλαντωνόπουλος), Νούνιες (87' Τσούκαλος), Μεντίνα, Βέργος (20’ λ.τρ. Μανούσος).

Tags: