Τι έγινε στην Τουρκία όταν κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Συντρίμμια Τουρκίας

i

Τουρκία / Photo by Sezgin Pancar/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Τι έγινε στην Τουρκία όταν κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:55 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου λόγω του τραγικού δυστυχήματος που ακολούθησε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα Τέμπη

Η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο αμαξοστοιχίες έφερε πανικό τα ξημερώματα σε όλη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά όσο περνάει η ώρα και τους τραυματίες να είναι πάρα πολλοί. Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά εκτελώντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λάρισα.

Σε παρόμοια κατάσταση είχε βρεθεί και η Κυβέρνηση της Τουρκίας όπου κήρυξε εθνικό πένθος για μια εβδομάδα αναβάλλοντας έτσι όλα τα αθλητικά δρώμενα λόγω του τραγικού σεισμού που άφησε πίσω περίπου 45.000 θύματα.

Ενώ στη Τουρκία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναστολή όλων των αγώνων, στη χώρα μας η ΕΠΟ το πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή να γίνουν τα παιχνίδια λόγω δυσκολίας στην εύρεση κενών ημερομηνιών με τους παίκτες να φοράνε όλοι μαύρο περιβραχιόνιο. Όπως έγινε γνωστό όμως μέσα από επίσημη ανακοίνωση όλοι οι αγώνες αναβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου. 

Άγνωστο παραμένει το πότε θα οριστούν, με τον ΠΑΟΚ να μη καταφέρνει ούτε αυτή φορά να αγωνιστεί μιας κι αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται ο ημιτελικός με την Λαμία. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό παιχνίδι που έχει να δώσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Ανατολού Εφές εντός έδρας αναμένουμε τις εξελίξεις για το αν θα πραγματοποιηθεί. Στην αντίστοιχη περίπτωση της Τουρκίας, τα ευρωπαΪκά ματς δεν είχαν πραγματοποιηθεί.