Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου έχουν δολοφονηθεί – Είμαι σε πένθος και μένω σιωπηλός»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ

i

© Intime

Συγκλονίζει ο Καρεμπέ: «Δύο μέλη της οικογένειάς μου έχουν δολοφονηθεί – Είμαι σε πένθος και μένω σιωπηλός»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:36 - 27.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:53 - 29.05.2024

Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Καληδονία και όπως αποκάλυψε ο Κριστιάν Καρεμπέ, δύο από αυτούς ήταν συγγενείς του.

Συγκλονισμένη είναι η Γαλλία με τους θανάτους επτά πολιτών στη Νέα Καληδονία! Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγα 24ωρα, όταν και ξέσπασε πορεία διαμαρτυρίας από πολίτες του κρατιδίου που ανήκει στη χώρα της Ευρώπης. Οι διαδηλώσεις προκύψανε μετά από μετά από μια αμφιλεγόμενη εκλογική μεταρρύθμιση που έφερε αλλαγή στους περιορισμούς της ψηφοφορίας των επαρχιακών εκλογών.

Η βία κλιμακώθηκε έντονα από τις 13 Μαϊου, όταν και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις. Αποτέλεσμα ο θάνατος επτά ανθρώπων, η ανάπτυξη δυνάμεων του γαλλικού στρατού στην περιοχή και ο αποκλεισμός του Tik Tok. Το κλίμα παραμένει τεταμένο στην περιοχή και ο Εμάνουελ Μακρόν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αύξηση της βίας.

Επέκταση δρομολογίων του ΗΣΑΠ το βράδυ του τελικού του Conference League - Ποιοι θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν
CONFERENCE LEAGUE

18:35 - 27.05.2024

Επέκταση δρομολογίων του ΗΣΑΠ το βράδυ του τελικού του Conference League - Ποιοι θα μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν

Επέκταση των δρομολογίων αναμένεται να υπάρξει στον ΗΣΑΠ μετά την ολοκλήρωση του Ολυμπιακός - Φιορεντίνα. Ωστόσο, όπως και στην άφιξη έτσι και στην αναχώρηση η πρόσβαση θα είναι περιορισμένη.

Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Κριστιάν Καρεμπέ, δύο από τους νεκρούς ήταν μέλη της οικογένειάς του. Μάλιστα, το στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν... μάσησε τα λόγια του και έκανε λόγο για δολοφονία. Ο ίδιος τόνισε πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καθεστώς πένθους, ζητώντας να γίνουν έρευνες για το πως έγιναν αυτές οι δολοφονίες.

«Έχω χάσει μέλη της οικογένειάς μου, γι' αυτό έχω μείνει σιωπηλός. Επειδή βρίσκομαι σε καθεστώς πένθους. Είναι αλήθεια ότι, ναι, είναι δολοφονίες και ελπίζουμε ότι θα γίνουν έρευνες για αυτές τις δολοφονίες», ανέφερε συγκεκριμένα ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Το αντίκτυπο μετά τις ταραχές στη Νέα Καληδονία είναι τεράστιο. Η λεηλασίες και η καταστροφές προκάλεσαν ζημιές ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέχρι τις 21 Μαΐου. Περισσότερες από 150 επιχειρήσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφήνοντας χωρίς δουλειά περίπου 1500 άτομα. Την ίδια ώρα, το διεθνές αεροδρόμιο «La Tontouta» θα παραμείνει κλειστό για εμπορικές πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο κομμάτι του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα έγιναν, στις 17 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 δεν θα περνούσε από τη Νέα Καληδονία στις 11 Ιουνίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συμβεί.