Συνεχίζεται η κατρακύλα της Βαλένθια - Μεγάλη νίκη για την Κάντιθ - «Βροχή» από γκολ στο Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα

Αλμερία - Βαλένθια

i

Αλμερία - Βαλένθια / Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Συνεχίζεται η κατρακύλα της Βαλένθια - Μεγάλη νίκη για την Κάντιθ - «Βροχή» από γκολ στο Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:25 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:52 - 10.04.2023

Η Βαλένθια ηττήθηκε εκτός έδρας κόντρα στη Αλμερία με 2-1, για την 28η αγωνιστική της La Liga. Μεγάλη νίκη της Κάντιθ κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις με 2-0. Μαγιόρκα και Βαγιαδολίδ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3.

Η Βαλένθια γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την Αλμερία με 2-1, για την 28η αγωνιστική της La Liga. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολύ καλές φάσεις, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο, πετυχαίνοντας γκολ. Στο 49' ο Γκονσάλο Μελέρο με ένα καταπληκτικό σουτ έκανε το 1-0 για την Αλμερία

Δεν σταμάτησαν να πιέζουν και οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Στο 58' ο Μπάμπιτς σηκώθηκε ψηλότερα μέσα στην περιοχή για να πάρει την μπάλα μετά από την εκτέλεση κόρνερ από τον Λούκας Ρομπερτόνε, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδα του. Το σκορ μείωσε για την Βαλένθια στο 61' ο Σάμου Καστιγέχο σούταρε με ακρίβεια, στέλνοντας την μπαλα στην δεξιά γωνία της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η Ρεάλ Μπέτις ηττήθηκε εντός έδρας κόντρα στη Κάντιθ με 2-0, μένοντας πίσω στη μάχη της τετράδας.  Οι γηπεδούχοι έπρεπε να μείνουν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος και να δεχθεί δεύτερη κόκκινη κάρτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση στην αναμέτρηση. Στο 38' ο Κανάλες άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες και στο 53' ένα πέναλτι του Αλκαράθ έδωσε προβάδισμα στη Κάντιθ. Μετά από έξι λεπτά ο Κρις Ράμος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, και στο 60' αποβλήθηκε και ο Ρουίμπαλ. 

Σε ένα σπουδαίο παιχνίδι Ρεάλ Βαγιαδλίδ και Μαγιόρκα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3. Η Βαγιαδολίδ ανέβηκε στη 17η θέση του πίνακα με 29 βαθμούς. Η Μαγιόρκα απέχει πολύ από την ζώνη του υποβιβασμού, καθώς βρίσκεται στη 12η θέση με 34. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβληθούν στο πρώτο μέρος και παρά τις λίγες φάσεις πήραν το προβάδισμα στο 33' με τον Πέρεθ μετά από προσπάθεια του Ρόσα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι γύρισαν το παιχνίδι μέσα σε πέντε λεπτά (53',58') με κεφαλιά του Μουρίκι και σουτ του Μορλάνες, αλλά η ομάδα του Πάουλο Πετσολάνο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68' με τον Αμαλά μετά από καταπληκτική ατομική προσπάθεια του Κάιλ Λάριν. Στο 87' προηγήθηκε 3-2 με τον Μοντσού. Στις καθυστερήσεις του αγώνα στο 90+4' η Μαγιόρκα ισοφάρισε σε 3-3, μετά από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μουρίκι.