Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)
i

Λιονέλ Σκαλόνι / Twitter

Τα δάκρυα του Σκαλόνι και η αφιέρωση στον πατέρα του (vid)

Sportal newsroom 23:34 - 18.12.2022

Από την άκρη του πάγκου, ο Λιονέλ Σκαλόνι οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του τελικού δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα στα μάτια του.

Είναι τέτοιες οι στιγμές που προσφέρει ο αθλητισμός, που όλοι κάποια στιγμή λυγίζουν. Ο Λιονέλ Σκαλόνι παρακολουθούσε ανέκφραστος τα γκολ της ομάδας του στον μυθικό τελικό του Μουντιάλ 2022 απέναντι στην Γαλλία, όμως μετά την κατάκτηση του τροπαίου άφησε τον συναισθηματικό του κόσμο να τον κυριεύσει. 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την λήξη του τελικού, ο Σκαλόνι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, αφιερώνοντας το τρόπαιο στον πατέρα του.

«Ξέρω ότι όλοι θα πουν πως το αφιερώνουν στην οικογένεια τους. Εγώ το αφιερώνω στον πατέρα μου και ελπίζω να με βλέπει. Όπως και στη μητέρα μου. Αυτοί οι δύο άνθρωποι με μεγάλωσαν με τρόπο τέτοιο, ώστε ποτέ να μην χάνω το κουράγιο μου και να μην με σταματά τίποτα. Πάντα να πηγαίνω μπροστά. Σήμερα το απολαμβάνω. Αυτό που θέλω να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι σαν προπονητής ήθελα να κάνω πράγματα σωστά και είχα την τύχη να βρεθώ εδώ. Σας ευχαριστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 44χρονος τεχνικός κρατώντας τον γιο του στην αγκαλιά του.