Τα δύο εκατομμύρια του ΠΑΟΚ για Ντάντας και η αντιπρόταση της Μπενφίκα

Τιάγκο Ντάντας

i

©intime

Τα δύο εκατομμύρια του ΠΑΟΚ για Ντάντας και η αντιπρόταση της Μπενφίκα

Μάνος Τσαλγατίδης 10:02 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 28.03.2023

ΠΑΟΚ και Μπενφίκα έχουν μπει σε διαπραγματεύσεις για τον Τιάγκο Ντάντας και ήδη έπεσαν τα ποσά στο τραπέζι.

Όπως αποκάλυψε το Sportal, με τη σύμφωνη γνώμη του Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κρατήσει στην Τούμπα τον Τιάγκο Ντάντας και ήδη υπάρχουν οι πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις… 

Ο Ζοσέ Μπότο βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Πορτογαλία και είχε τις πρώτες δια ζώσης επαφές με την Μπενφίκα για το μέλλον του βραχύσωμου Πορτογάλου χαφ.

Στη συζήτηση που έκανε με τον Ρούι Κόστα, ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ ζήτησε τον εκ νέου δανεισμό του Ντάντας, ενδεχόμενο στο οποίο η Μπενφίκα δεν είναι αρνητική, θέτει ωστόσο τους δικούς της όρους. 

Οι Πορτογάλοι είναι σύμφωνοι να παραμείνει ο Ντάντας δανεικός στον ΠΑΟΚ, θέλουν όμως να μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που μπει ο Δικέφαλος σε ευρωπαϊκό όμιλο ή πιάσει κάποιους προσωπικούς στόχους ο ποδοσφαιριστής την επόμενη σεζόν.

Το δεύτερο σενάριο που έδωσε η Μπενφίκα, είναι δανεισμός του Ντάντας για δύο χρόνια και υποχρεωτική οψιόν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ μετά τη διετία χωρίς κανέναν όρο. 

Ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής οψιόν και μάλιστα σε τέτοια ύψη. Αυτό που προκύπτει από την πλευρά του Δικεφάλου είναι ότι θα συζητούσε για μια οψιόν, όχι υποχρεωτική, σε πιο χαμηλά επίπεδα (περίπου στα 2 εκατομμύρια) και όχι στα δεδομένα που έθεσε σε πρώτη φάση η Μπενφίκα.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι πως ο Ντάντας προτιμά να μείνει στον Δικέφαλο, όπου πιστεύει ότι έχει καλύτερες προοπτικές, με δεδομένο και το γεγονός ότι η Μπενφίκα δεν φαίνεται πως υπολογίζει σ΄ αυτόν.

Εφόσον η ομάδα της Λισαβόνας αποφασίσει να προχωρήσει τη συζήτηση και δεν μείνει σταθερή στην απαίτησή της για υποχρεωτική οψιόν 4.000.000 ευρώ, τότε υπάρχουν πιθανότητες σύγκλισης ώστε να μείνει ο βραχύσωμος χαφ στην Τούμπα.