Τα φώτα στην Τούμπα: Η κρίσιμη στροφή της 21ης αγωνιστικής
i

Ελ Αραμπί & Σάστρε/©Intime

Τα φώτα στην Τούμπα: Η κρίσιμη στροφή της 21ης αγωνιστικής

Sportal newsroom 08:30 - 05.02.2023

Το ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα (05/02, 20:30) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Super League.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της Stoiximan.gr Super League την Κυριακή (05/02), καθώς περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις. Αρχικά στις 17:00 ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λαμία, με τους «πράσινους» να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά το γεγονός ότι έχασαν την πρώτη θέση από την ΑΕΚ. Από την άλλη, οι Φθιωτοί είναι ουραγοί και παλεύουν για την παραμονή τους, ειδικά μετά τη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη.

Στις 17:30 η ΑΕΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Η Ένωση βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και «τρέχει» ένα σερί επτά νικών σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με την τελευταία της ήττα να είναι στα Γιάννενα στις 3 Ιανουαρίου. Ο Ατρόμητος δε ψάχνει το πρώτο του τρίποντο μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες (Λαμία, Ολυμπιακός, ΠΑΣ Γιάννινα) ώστε να παραμείνει ζωντανός στην προσπάθειά του για την είσοδο στα Play Off.

Στις 20:00 Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο Αγρίνιο, με τους Αρκάδες να προέρχονται από τη σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, τον οποίο και «γκρέμισε» από την βαθμολογική κατάταξη της Super League. Οι «κιτρινομπλέ» έχουν επιπλέον κίνητρο για το «διπλό», αφού σε περίπτωση που το καταφέρουν θα προσπεράσουν τους Αγρινιώτες στην 8η θέση και θα κάνουν ένα βήμα προς τα Play Off.

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

07:00 - 05.02.2023

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τις ημέρες που ήταν κάτοικος Τούμπας, τις αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του αλλά και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Super League, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της Κυριακής (05/02). Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Stoiximan.gr Super League, με 42 βαθμούς, βρισκόμενες στο -5 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνουν στην καλύτερη αγωνιστική φάση τους στη σεζόν κι έχουν την ψυχολογία στα ύψη μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού στις δυο διοργανώσεις. Εφόσον κατακτήσουν και το «τρίποντο» και επί του Ολυμπιακού, ο οποίος θα σκέφτεται την ΑΕΚ πολύ πιο έντονα από ό,τι ο ΠΑΟΚ τη Λαμία, τότε οι Θεσσαλονικείς θα μπουν γερά στο κόλπο του τίτλου. Με πέντε νίκες και δυο ισοπαλίες στα επτά τελευταία παιχνίδια τους, από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν την πρώτη νίκη τους σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Λουσέσκου εκτός από τον Τάισον δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τόμας Μουργκ, Ομάρ Ελ Καντουρί που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, στους Λευτέρη Λύρατζη και Γιάσμιν Κούρτιτς που έκαναν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και τον Αντρέ Βιεϊρίνια που έκανε θεραπεία. Στον αντίποδα, ο Μίτσελ συμπεριέλαβε στην αποστολη τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα Κανός και Μπουτούτσι, ενώ Μαρσέλο και Σισέ έμειναν εκτός αποστολής καθώς έχουν ενοχλήσεις, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων». Εκτός έμειναν ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Μπα και ο Ανδρούτσος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ολόκληρης της 21ης αγωνιστικής της Super League:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 
17:00 | ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 | CS2HD 
19:00 | Ιωνικός - Άρης 1-0 | CS1HD 

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 
17:00 | Παναθηναϊκός - Λαμία | CS1HD 
17:30 | Ατρόμητος - ΑΕΚ | NS PRIME 
20:00 | Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης | CS1HD 
20:30 | ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός | NS PRIME

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 
16:00 | Λεβαδειακός - Βόλος | NS PRIME