Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»
i

Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ/©Sportal

Μπερμπάτοφ στο Sportal: «Θέλω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αυτό είναι το κλειδί για να νικήσει τον Ολυμπιακό»

Κώστας Τόπας 07:00 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 05.09.2023

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τις ημέρες που ήταν κάτοικος Τούμπας, τις αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του αλλά και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το βουλγαρικό ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβρη του 2015 ο πρώην Βούλγαρος επιθετικός ήταν σε προχωρημένες επαφές με την Άστον Βίλα, όμως η μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο «ναυάγησε», με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ως βασική αιτία την οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Μπερμπάτοφ αποτελούσε διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τον ντύσει στα «ασπρόμαυρα». 

Τελικά, οι πιέσεις των διοικούντων τον ΠΑΟΚ απέφεραν καρπούς, καθώς την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, ήρθε η θετική απάντηση από την πλευρά του πρώην αστέρα της Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Μονακό μεταξύ άλλων.

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 1981 ο Μπερμπάτοφ, αποτέλεσε προϊόν των ακαδημιών της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με την οποία πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις την τριετία 1998-2001, σημειώνοντας 26 γκολ σε 49 αγώνες. Η τρομερή εκτελεστική δεινότητα του, έκανε την Λεβερκούζεν να δαπανήσει 1.300.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. 

Με τις «ασπιρίνες» είχε εξαιρετική παρουσία από το 2001 μέχρι το 2006, πετυχαίνοντας 69 γκολ σε 154 αγώνες. Επειτα ακολούθησε η Αγγλία και συγκεκριμένα η Τότεναμ, με την οποία σε 70 παιχνίδια σκόραρε 27 φορές. Άμεσα τράβηξε το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τον απέκτησε το 2008 καταβάλλοντας 42.000.000 ευρώ στα «σπιρούνια». Με τους «κόκκινους διαβόλους», αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια, πανηγυρίζοντας δύο φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίστηκε στη Φούλαμ για δύο χρόνια, αλλά παρασύρθηκε από τη γενικότερη μετριότητα. Το 2014 μετακινήθηκε στη Μονακό, όπου είχε καταλυτικό ρόλο στην εντυπωσιακή πορεία των Μονεγάσκων στο Champions League. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, έχει σημειώσει 48 γκολ σε 78 εμφανίσεις, όντας ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τη Βουλγαρία. Συνολικά, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και δύο Λιγκ Καπ Αγγλίας, δύο Community Shield, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ένα Κύπελλο Βουλγαρίας, ενώ σε προσωπικό επίπεδο έχει αναδειχθεί επτά φορές κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής.

Ο Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ πανηγυρίζει με τον ΠΑΟΚ/©Intime

Με τον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να συνεχίσει τα εντυπωσιακά νούμερα που είχε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» 273 ημέρες, αγωνίστηκε σε 25 αγώνες, έχοντας απολογισμό πέντε τέρματα, εκ των οποίων οι πέντε συμμετοχές καταγράφηκαν στην Ευρώπη και τη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ μίλησε αποκλειστικά στο Sportal για τις ημέρες που ήταν κάτοικος Τούμπας, τις αναμνήσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό του αλλά και φυσικά για το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Super League, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, δίνοντας τη δική του πρόβλεψη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο Sportal:

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ/©Intime

Τι περιμένεις να δεις από αυτό το παιχνίδι;

«Σίγουρα περιμένω να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Με μία ενδεχόμενη νίκη θα καταφέρει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή».

Θεωρείς πως υπάρχει φαβορί;

«Είμαι προκατειλημμένος, γιατί έπαιξα για τον ΠΑΟΚ, αλλά σε τέτοια παιχνίδια είναι 50-50, καθώς και οι δύο ομάδες είναι καλές, με καλούς παίκτες, αλλά ελπίζω ο ΠΑΟΚ να δείξει περισσότερη θέληση για νίκη και να πάρει τους τρεις βαθμούς».

«Το ντέρμπι θέλει… πείνα για τη νίκη»

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τον Κώστα Φορτούνη/©Intime

Ποιο νομίζεις ότι θα είναι το «κλειδί» της αναμέτρησης;

«Όπως είπα, όταν μιλάμε για ντέρμπι, είναι διαφορετικά. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεσαι στη βαθμολογία και ποια είναι η φόρμα της κάθε ομάδες αυτή τη στιγμή, θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο, κάνει λιγότερα λάθη και δεν έρχεται υπό την επήρεια συναισθημάτων! Τι εννοώ με το συναίσθημα; Να μην αφήσουν το συναίσθημα να τρέχει και ελέγξουν το παιχνίδι. Διαφορετικά θα κάνουν περισσότερα λάθη, περισσότερα τάκλιν και θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λάβουν κόκκινες κάρτες. Πρέπει να προσπαθήσουν να μείνουν ήρεμοι και παράλληλα με… πείνα για τη νίκη. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να βρουν την ισορροπία».

Όταν έφτασε στα χέρια σου η πρόταση από τον ΠΑΟΚ ποια ήταν τα συναισθήματά σου και ποιο ήταν το σκεπτικό σου για να δεχθείς την προσφορά;

«Λοιπόν, ήθελα να παραμείνω στην Αγγλία, αλλά η προσφορά από τον ΠΑΟΚ ήρθε την κατάλληλη στιγμή! Προφανώς ήταν πολύ κοντά στο σπίτι μου, η οικογένειά μου ήταν εντάξει με αυτό, ήμουν εξοικειωμένος με την ιδέα, οπότε ήταν εύκολο να πάρω την απόφαση και να φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ».

Η υποδοχή στον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από τους φίλους του ΠΑΟΚ/©Intime

Ποια είναι η στιγμή που θα σου μείνει αξέχαστη με τα «ασπρόμαυρα»;

«Σίγουρα η υποδοχή που μου έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας όταν υπέγραψα με τον σύλλογο, ήταν κάτι απίστευτο και κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

«Αδέρφια για μια ζωή»

Ο Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ κόντρα στη Ντόρτμουντ/©Intime

Τι συναισθήματα έχεις για τον ΠΑΟΚ;

«Τα συναισθήματα θα είναι πάντα αγάπης και εκτίμησης για τον σύλλογο και τους φιλάθλους. Για τον τρόπο που με υποδέχθηκαν στο κλαμπ, με σεβασμό».

Μιλάς με ιδιαίτερο σεβασμό στους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τι μήνυμα θα ήθελες να τους στείλεις;

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε καλύτερα ντέρμπι και το ένα που έμεινε (δυστυχώς) αξέχαστο (vids)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:40 - 05.02.2023

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε καλύτερα ντέρμπι και το ένα που έμεινε (δυστυχώς) αξέχαστο (vids)

O ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε (5/2) για την 21η αγωνιστική της Super League. Το Sportal θυμάται τις καλύτερες «μάχες» αλλά και ένα ματς που «σημάδεψε» τις μνήμες.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Θέλω επίσης να ζητήσω συγγνώμη σε όλους, που δεν μπόρεσα να δείξω πλήρως την ποιότητά μου στο γήπεδο, ώστε να σας ανταποδώσω την αγάπη που μου έδειξαν. Ωστόσο, παραμένουμε αδέρφια για μια ζωή!».

Σε ποια θέση πιστεύεις θα καταφέρει να τερματίσει ο ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν;

«Θέλω να δω τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, εκεί που του αξίζει να είναι».