ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα
i

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ / ©intime

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

Sportal newsroom 09:22 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 05.02.2023

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έρχονται αντιμέτωποι για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League για έναν αγώνα, που ο νικητής θα παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί στη Τούμπα τον Ολυμπιακό (Κυριακή 5/2, 20:30) για έναν αγώνα «ζωής και θανάτου». Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου προέρχεται από μία δύσκολη νίκη (3-2) απέναντι στον Λεβαδειακό, ενώ από μια δύσκολη νίκη προέρχεται και ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ (2-1).

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ

Στις 17 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενήσει τον «δικέφαλο του βορρά» στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου τότε είχε φύγει από το φαληρικό γήπεδο με ένα τεράστιο διπλό, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» δέκα βαθμούς μακριά από τη πρώτη θέση και τον Παναθηναϊκό, που ήταν πρωτοπόρος. Παπασταθόπουλος με αυτογκόλ, Χάμες Ροντρίγκες και Καλέντ Νάρεϊ είχαν διαμορφώσει το τελικό 1-2. Από τότε όμως έχουν αλλάξει αρκετά οι δύο ομάδες.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ομάδα του Μίτσελ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, άλλαξε αρκετά, κυρίως αγωνιστικά, αλλά και στο ρόστερ της. Στο πρώτο ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατέβει με τον Τζολάκη στο τέρμα, Παπασταθόπουλο και τον Μπα στο κέντρο της άμυνας, τον Ρέαμπτσιουκ και τον Βρουσάι στα άκρα, τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Εμβιλά και τον Χουάνγκ Ινμπόμ στο κέντρο και τους Χάμες Ροντρίγκες, τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Σεντρίκ Μπακαμπού στην επίθεση.

Πλέον οι έξι από αυτούς βλέπουν είτε σπάνια τη βασική εντεκάδα ή ποτέ. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει πάρει τη θέση του Τζολάκη κάτω από τα γκολποστ, ο Ντόι έχει πάρει τη θέση του Μπα, ο Μπιέλ τη θέση του Καμαρά και ο Κώστας Φορτούνης τη θέση του Γκάρι. Ο Μίτσελ έχει καταφέρει να χωρέσει στην εντεκάδα όλα τα μεγάλα «όπλα» του, βάζοντας στη εντεκάδα τρία δεκάρια (Χάμες, Φορτούνης, Μπιέλ), αλλά και τους Εμβιλά, Χουάνγκ στο κέντρο και κατά πολύ αυτό το σχήμα έχει πετύχει.

Η προσθήκη του Μπιέλ έχει ανεβάσει τον Ολυμπιακό και με τους υπόλοιπους πέντε (συν Μπακαμπού στην επίθεση), έχουν φτιάξει ίσως τη καλύτερη μεσοεπιθετική γραμμή στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Μίτσελ έχει σκοράρει 31 τέρματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 31 τέρματα υπέρ και μόλις 8 κατά, ενώ έχει μαζέψει 28 βαθμούς. Παράλληλα στον Πειραιά έχουν φτάσει και ο Ροντινέι και ο Ραμόν για τα δύο άκρα της άμυνας, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν δείξει ακόμα τις ικανότητές τους, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά.

Όπως και οι «ερυθρόλευκοι» τόσο και ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει αρκετά από εκείνο το ματς. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο «δικέφαλος» δεν έκανε αρκετές προσθήκες μετά από εκείνο το παιχνίδι. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να φτιάξει μια δική του νεανική ομάδα, μια ομάδα που θα είναι έτοιμη τα επόμενα χρόνια. Με τους ίδιους παίχτες με τότε ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να αλλάξει επίσης αγωνιστικά προς το καλό. Άλλωστε το λένε και τα νούμερα. Η άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεχόταν πιο εύκολα γκολ, ενώ σκόραρε και πιο δύσκολα. Πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είχε σκοράρει εφτά τέρματα και είχε δεχτεί πέντε, ενώ μετά βρήκε δίχτυα τριάντα φορές και έχει δεχτεί μόλις οχτώ! Ο Λουτσέσκου έχει αλλάξει την ομάδα του και την έχει βάλει σε τροχιά πρωταθλήματος, έχοντας μαζέψει 26 βαθμούς μετά τη νίκη με τους «ερυθρόλευκους».

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΟΚ δύο αγώνες πριν πήρε μεγάλο διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο τον έβαλε μέσα στη κυνήγι του πρωταθλήματος. Ίσως ήταν και το καλύτερό του ματς, καθώς οι παίκτες του Λουτσέσκου «καθάρισαν» εύκολα τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντάς τον 3-0, με τον Κωνσταντέλια να πετυχαίνει το τρίτο τέρμα, να βγάζει την ασίστ στο δεύτερο, αλλά και να έχει ανάμειξη και στο πρώτο. Το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού δεν συνδυάστηκε από νίκη, αλλά με ισοπαλία. Όπως και ο ΠΑΟΚ έτσι και οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στη Λεωφόρο και έκαναν ένα φοβερό αγώνα, που στο τέλος το αποτέλεσμα τους αδίκησε. Το γκολ του Μπιέλ δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη, καθώς στη τελευταία φάση του αγώνα το πέναλτι του Σπόραρ έδωσε τον βαθμό στο «τριφύλλι», το οποίο είχε σε τρομερή μέρα τον τερματοφύλακά του. Μπρινιόλι.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ

Μετά από πάνω από τρεις μήνες οι δύο ομάδες, από «χαμένες από χέρι», έχουν γίνει διεκδικήτριες για το πρωτάθλημα. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ισόβαθμοι στους 42 βαθμούς, τρεις πίσω από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και πέντε από την πρώτη πλέον ΑΕΚ. Ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη είναι ματς «ζωής και θανάτου», ένας αγώνας που ο νικητής του θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Ειδικά για τον Ολυμπιακό είναι ακόμα πιο σημαντικό, καθώς μετά από τη Τούμπα έχουν άλλα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας και την ΑΕΚ εκτός έδρας στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ντέρμπι έχει και ο «δικέφαλος», ο οποίος σε τρεις αγωνιστικές θα υποδεχτεί επίσης την ΑΕΚ στη Τούμπα.