Τα γκολ που θέλει η ΑΕΚ, θα τα πάρει μέσα από την δουλειά της
i

Κώστας Τσίλης/intime

Τα γκολ που θέλει η ΑΕΚ, θα τα πάρει μέσα από την δουλειά της

Κώστας Τσίλης 13:49 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:49 - 06.07.2023

Η ΑΕΚ μπορεί να κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ, αλλά ήταν δυσανάλογα αποτελεσματική, σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, γι αυτό και ο Αλμέιδα δουλεύει πολύ σ' αυτό το κομμάτι

Η ΑΕΚ πέρυσι κατά γενική ομολογία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα πιο θεαματικό. Παρόλα αυτά οι αριθμοί έδειξαν πως δεν ήταν το πιο αποτελεσματικό. Παρόλο που η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ, το σκοράρισμα της δεν ήταν ανάλογα των ευκαιριών που δημιουργούσε. Και αυτό θέλει ο Ματίας Αλμέιδα να το αλλάξει. 

Από την στιγμή που πλέουν έχουν προστεθεί και οι διεθνείς στις προπονήσεις, ο Αργεντινός τεχνικός έχει αρχίσει πλέον να δουλεύει στο κομμάτι της τακτικής. Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και συνέχισε σήμερα το πρωί. Σχεδόν όλες οι ασκήσεις που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο σημερινό πρόγραμμα (το οποίο μάλιστα κράτησε κοντά δυο ώρες), είχαν τελειώματα φάσεων. Σε κάθε εκδοχή ανάπτυξης παιχνιδιού. 

Πάντα ο Αλμέιδα έβαζε ανταγωνισμό και ειδικά σε ασκήσεις που είχε μέσα το γκολ, αυτό ήταν πολύ πιο εύκολο. Βεβαίως και ο Αργεντινός τεχνικός και οι συνεργάτες του, αυτό που ζητούσαν συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του, να κάνουν σωστά τελειώματα και να βρίσκουν τέρμα.