Τα πρώτα γενέθλια του Κάλενς στην Αθήνα και η περίπλοκη απόφαση της ΑΕΚ για τα... επόμενα

Κάλενς

i

Άλεξ Κάλενς/intime

Τα πρώτα γενέθλια του Κάλενς στην Αθήνα και η περίπλοκη απόφαση της ΑΕΚ για τα... επόμενα

Κώστας Τσίλης 20:51 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 18.05.2024

Ο Κάλενς γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια ως παίκτης της ΑΕΚ, όμως το αν αυτό θα συμβεί και του χρόνου, περνάει από μια σειρά από παραμέτρους

Το τετραήμερο που περιλάμβανε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν ίσως το πιο περίεργο και αντιφατικό για την ΑΕΚ ίσως σ' ολόκληρη την φετινή σεζόν. Για τον Άλεξ Κάλενς, ακόμα περισσότερο.

Ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός έκανε απέναντι στον Παναθηναϊκό το καλύτερο παιχνίδι του με την φανέλα της ΑΕΚ. Όμως η εικόνα στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν η ίδια και φέρει και ευθύνη για το γκολ της ισοφάρισης. Ενδεχομένως και αυτή η αντίφαση, είναι που έχει καταστήσει και περίπλοκη την απόφαση του Ματίας Αλμέιδα για το μέλλον του Κάλενς στην ΑΕΚ.

Ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός σήμερα κλείνει τα 32 του χρόνια. Είναι τα πρώτα του γενέθλια με την ΑΕΚ. Και ακόμα είναι άγνωστο, αν αυτό θα συμβεί και την επόμενη χρονιά. Ο Κάλενς είναι δανεικός από την Χιρόνα. Η οψιόν που πρέπει να καταβάλει η ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον Περουβιανό, είναι κάτω από το εκατομμύριο και ως εκ τούτου είναι προσιτή.

Η απόφαση της ΑΕΚ θα παρθεί με καθαρά αγωνιστικά και όχι οικονομικά κριτήρια. Ο Κάλενς έχει κάνει φέτος μια γεμάτη σεζόν. Ήταν ο βασικός στόπερ της ΑΕΚ στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Χωρίς να "βγάλει" ζητήματα τραυματισμών. Μόλις δυο ματς υποχρεώθηκε να χάσει εξαιτίας ενός προβλήματος. Προφανώς υπάρχει μια γενική εικόνα που έχει σχηματίσει ο Αλμέιδα.

Προφανές είναι επίσης πως ο Αργεντινός τεχνικός δεν εμπιστευόταν τον Κάλενς μόνο υποχρεωτικά όταν απουσίαζε ο Αρόλντ Μουκουντί είτε λόγω του κυπέλλου εθνών Αφρικής, είτε λόγω τραυματισμού. Του έδινε και στοιχεία στο παιχνίδι, που ο Αλμέιδα τα ήθελε. Ωστόσο η απόφαση για το μέλλον του Κάλενς, περνάει μέσα από μια σειρά από παραμέτρους.

Μια σειρά από ερώτημα θα πρέπει να απαντηθούν. Όπως για παράδειγμα, αν ο Κάλενς είναι αυτό που ο Αλμέιδα θέλει ως βασική επιλογή στα στόπερ, δίπλα στον Βίντα, για την επόμενη σεζόν. Και η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, φυσικά και περνάει και μέσα από την περίπτωση του Μουκουντί. Έστω και αν το συμβόλαιο του Καμερουνέζου στόπερ δεν λήγει το καλοκαίρι, ο Αλμέιδα το θέμα των κεντρικών αμυντικών θα το προσεγγίσει συνολικά. Και έτσι θα πάρει την απόφαση για τον Κάλενς.

Ο Αργεντινός τεχνικός, ακριβώς επειδή πρόκειται για μια συνολική και ως εκ τούτου περίπλοκη απόφαση, δεν θέλει να βιαστεί. Θα τελειώσει η σεζόν, θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και κατόπιν θα κάνει τις επιλογές του. Αυτό σημαίνει, πως τα πάντα είναι ανοιχτά ως προς το μέλλον του Κάλενς.