Ο Δουβίκας κέρδισε το βραβείο Νταβίντ Ντι Τομάσο

Τάσος Δουβίκας

i

©Intime

Ο Δουβίκας κέρδισε το βραβείο Νταβίντ Ντι Τομάσο

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:48 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 28.05.2023

Ο Τάσος Δουβίκας έγινε ο πρώτος ξένος νικητής του βραβείου Νταβίντ Ντι Τομάσο μετά τον Σεμπαστιέν Αλέ το 2015.

Ο πρώτος σκόρερ της Ουτρέχτης, Τάσος Δουβίκας, είναι ο νικητής του τροπαίου Νταβίντ Ντι Τομάσο για τη σεζόν 2022/2023. Ο Έλληνας επιθετικός έμεινε μπροστά από τον Αμερικανό Τέιλορ Μπουθ και τον συμπατριώτη του Βασίλη Μπάρκα. Ο Δουβίκας είναι ο πρώτος μη Ολλανδός νικητής του βραβείου κοινού που διοργάνωσε η SupportersVereniging FC Utrecht μετά τον Σεμπάστιαν Αλέ το 2015. 

Ο Δουβίκας διανύει τη δεύτερη σεζόν του στην Ουτρέχτη και φέτος είναι μακράν ο πιο παραγωγικός παίκτης της ολλανδικής ομάδας, πετυχαίνοντας 19 γκολ. 

Ο Δουβίκας είναι ο πρώτος Έλληνας νικητής του τροπαίου Νταβίντ Ντι Τομάσο, το οποίο είχαν κερδίσει στο παρελθόν ποδοσφαιριστές από την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γκάνα, το Βέλγιο και τη Δανία. 

Η υπόθεση είναι εντελώς ξένη φέτος, με δύο Έλληνες και έναν Αμερικανό. Η τελευταία φορά που οι τρεις παίκτες με την υψηλότερη κατάταξη ήρθαν όλοι από το εξωτερικό ήταν το 2010, όταν κέρδισε ο Βέλγος Ντρις Μέρτενς μπροστά από τον Ρουμάνο Μιχάι Νέσου και τον Δανό Μίκαελ Σιλμπερμπάουερ.

Ο Δουβίκας διαδέχεται τον Κουίντεν Τίμπερ, ο οποίος τερμάτισε στη λίστα του πρώτου σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν μπροστά από τον Μπαρτ Ράμσελαρ και τον Βίλεμ Γιάνσεν.

Ο Μπουθ, δεύτερος, είναι ο πρώτος Αμερικανός που τερματίζει στο βάθρο στην ιστορία του τρόπαιου Νταβίντ Ντι Τομάσο. ένα έπαθλο που πήρε το όνομά του από τον παίκτη της Ουτρέχτης Νταβίντ Ντι Τομάσο, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του το 2005. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Βασίλης Μπάρκας έχει εξασφαλίσει μια θέση στο Top 3 ως ο πιο δημοφιλής τερματοφύλακας. Ο 28χρονος είναι ο πρώτος τερματοφύλακας μετά τον Ντέιβιντ Τζένσεν το 2017 που καταλήγει ανάμεσα στους τρεις πιο δημοφιλείς παίκτες της Ουτρέχτης