Ο Δουβίκας βγήκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie - Ποιοι είναι οι άλλοι δύο Έλληνες που το έχουν πετύχει

Τάσος Δουβίκας

i

©Intime

Ο Δουβίκας βγήκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie - Ποιοι είναι οι άλλοι δύο Έλληνες που το έχουν πετύχει

Sportal newsroom 18:26 - 28.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 28.05.2023

Ο Τάσος Δουβίκας με το γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Ουτρέχτης με την Έμμεν έφτασε τα 19 και βγήκε πρώτος σκόρερ μαζί με τον Τσάβι Σίμονς.

Ο Τάσος Δουβίκας τελείωσε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, πετυχαίνοντας γκολ. Ο Έλληνας φορ βρήκε δίχτυα στον αγώνα της Ουτρέχτης με την Έμμεν και έφτασε τα 19 τέρματα. Κάπως έτσι βγήκε πρώτος σκόρερ, μαζί με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν

Με αυτά τα 19 γκολ ο πρώην επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης βοήθησε την ομάδα του να μπει στα playoffs από τα οποία θα βγει μια θέση για το Conference League. Συγκεκριμένα η Ουτρέχτη τερμάτισε έβδομη και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη θέση της στην Ευρώπη, αφού θα παιχτεί ένα final four, όπου οι ομάδες από τις θέσεις 5-8 θα κοντραριστούν για ένα εισιτήριο που θα οδηγήσει στα προκριματικά του Conference League. 

Ο 23χρονος έγινε παράλληλα ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας. Ο πρώτος ήταν ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος είχε σκοράρει 34 γκολ με τη Φίτεσε τη σεζόν 1997-98. Την ίδια χρονιά μάλιστα ο Έλληνας φορ είχε πάρει και το «χρυσό παπούτσι». 

Ο δεύτερος είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης με τη φανέλα της Φένλο. Ο νυν ποδοσφαιριστής της Ατλάντα Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2020-21 είχε βρει δίχτυα 26 φορές και είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τη χρονιά στην κορυφή των σκόρερ. Μάλιστα την ίδια σεζόν η ομάδα του είχε υποβιβαστεί τη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας.