Η μέρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε: Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι παίζουν στην Πόλη για τη στέψη του πρωταθλητή Ευρώπης

Το τρόπαιο του Champions League

i

© Photo by Burak Kara - UEFA/UEFA via Getty Images

Η μέρα του μεγάλου τελικού του Champions League έφτασε: Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι παίζουν στην Πόλη για τη στέψη του πρωταθλητή Ευρώπης

Δημήτρης Χούπης 08:38 - 10.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:38 - 10.06.2023

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ έρχονται αντιμέτωπες στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League, έχοντας το βλέμμα τους στο βαρύτιμο τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Champions League έχει ξεκινήσει, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ να έρχονται αντιμέτωπες στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος το βαρύτιμο τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά». Ο τελικός έχει μεγάλο φαβορί τους «πολίτες» οι οποίοι είναι αήττητοι μέχρι στιγμής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Από τη μία είναι η Μάντσεστερ Σίτι η οποία έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Αγγλία. Πλέον θέλει μία νίκη στον τελικό για να πετύχει το τρεμπλ, αλλά και να σηκώσει το πρώτο Champions League. Κάτι που μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις αγγλικές ομάδες τη σεζόν 1998-99. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα φέτος έχει τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε τρομερή κατάσταση, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. 

Ο Νορβηγός έχει βρει δίχτυ 52 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ δεν είναι ο μόνος που φέτος κάνει τρομερή σεζόν, καθώς και η εικόνα του Κέβιν Ντε Μπρόινε είναι επίσης εντυπωσιακή. Αυτοί οι δύο συνεργάζονται με «κλειστά μάτια», δημιουργώντας ένα «φονικό» δίδυμο. 

Από την άλλη η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάκι. Η ομάδα του Μιλάνο τη φετινή χρονιά είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα, παρόλα αυτά έχει κατακτήσει το κύπελλο στην Ιταλία και στόχος της είναι να σηκώσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας της. Οι «νερατζούρι πάνε στην Τουρκία όντας το αουτσάιντερ, καθώς απέναντί τους είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αλλά όπως είπε και ο τεχνικός της ομάδας, «ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι». 

Πρώτος σκόρερ για την Ίντερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι ο Έντιν Τζέκο με τέσσερα τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Λαουτάρο Μαρτίνες, ο Ρομελού Λουκάκου και ο Νικολό Μπαρέλα με τρία.