Ο Τζέκο από ήρωας της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να γίνει ο «δήμιος» της (vid)

Έντιν Τζέκο

i

©Getty Images/Ideal Images

Ο Τζέκο από ήρωας της Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να γίνει ο «δήμιος» της (vid)

Κώστας Τόπας 13:40 - 10.06.2023

Ο Έντιν Τζέκο μπορεί να γράψει απόψε (10/06, 22:00) ιστορία με χρυσά γράμματα με τη φανέλα της Ίντερ και παράλληλα να στενοχωρήσει την πρώην ομάδα του, Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που μέχρι στιγμής αυτόν τον αιώνα έχουν περάσει από την Ίντερ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Μάριο Μπαλοτέλι, Μαϊκόν, Πάτρικ Βιέιρα, Στέφαν Γιόβετιτς, Ουσμάν Ντάμπο, Φελίπε Καϊσέδο, Αλεξάντρ Κολάροφ, Νταβίντ Πιζάρο, Ζοάο Κανσέλο και Έντιν Τζέκο είναι μερικοί από αυτοί.

Ο Βόσνιος επιθετικός ανήκει τώρα στην Ίντερ, ωστόσο πριν από μερικά χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της Σίτι. Με το δικό του γκολ έφερε το ματς στα ίσα κόντρα στην ΚΠΡ το 2012, για να έρθει στις καθυστερήσεις ο ο Σέρχιο Αγουέρο, να πετύχει ένα ιστορικό τέρμα και να χαρίσει στους Πολίτες τον πρώτο τους τίτλο στο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια!

Ο Τζέκο εντάχθηκε στο «Έτιχαντ» το 2011 από τη Βόλφσμπουργκ αφού η αγγλική ομάδα πλήρωσε 37 εκατομμύρια ευρώ. Στη γαλάζια όχθη του Μάντσεστερ, χωρίς να φτάσει τον βαθμό του «σούπερ σταρ», δεν τα πήγε κι άσχημα, καθώς σε 189 παιχνίδια, σημείωσε 72 γκολ και μοίρασε 38 ασίστ. Το 2015, ένα χρόνο πριν την άφιξη του Γκουαρδιόλα, μετακόμισε στη Ρόμα έχοντας στο παλμαρέ του πέντε τίτλους: δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ Αγγλίας.

Ο Τζέκο, που αγωνίζεται με τον Λουκάκου για μια θέση στην επίθεση μαζί με τον Λαουτάρο, θα μπορούσε να γίνει ο «δήμιος» της πρώην ομάδας του. Στα 37 του ολοκληρώνει μια καλή σεζόν, έχοντας απολογισμό 14 γκολ και πέντε ασίστ σε 51 αγώνες.

Ο Τζέκο παραδέχθηκε πως ο αποψινός (10/06, 22:00) τελικός θα είναι ιδιαίτερος για εκείνον: «Το να είμαι στον τελικό απέναντι σε μια από τις πρώην ομάδες μου, τη Σίτι, με την οποία νιώθω πολύ δεμένος, είναι πολύ σημαντικό πράγμα για μένα. Ανυπομονώ να  παίξω». Περιέργως, ο 37χρονος Βόσνιος στράικερ αρνείται την ευνοιοκρατία της Σίτι: «Είναι δύσκολη ομάδα, αλλά είμαστε και εμείς. Ίσως είναι φαβορί, αλλά οι τελικοί είναι πάντα 50-50%. Είναι ο πρώτος μου τελικός και ίσως ο τελευταίος μου. Θέλω να τον απολαύσω».