Αρνητική απάντηση από τον Δήμο Λάρισας στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Μόνο με δική σας ευθύνη, δεν είναι πλέον γιορτή του ποδοσφαίρου»

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

i

©Intime

Αρνητική απάντηση από τον Δήμο Λάρισας στην ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Μόνο με δική σας ευθύνη, δεν είναι πλέον γιορτή του ποδοσφαίρου»

Sportal newsroom 12:55 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 03.05.2023

Ο Δήμος Λάρισας απάντησε αρνητικά στην ΕΠΟ για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στην «AEL FC Arena», τονίζοντας ότι ο αγώνας «δεν αποτελεί πια γιορτή».

Απ' ότι φαίνεται η ΕΠΟ οδηγείται σε νέα αλλαγή της έδρας του τελικού του Κυπέλλου Novibet, καθώς υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα στην «AEL FC Arena», τα οποία κρίνουν ακατάλληλο το γήπεδο για τη διεξαγωγή ενός τόσο μεγάλου αγώνα.

Πάει για νέα αλλαγή ο τελικός Κυπέλλου λόγω προβλημάτων στο AEL FC Arena - Λαμία και Αγρίνιο στο κάδρο!

Πάει για νέα αλλαγή ο τελικός Κυπέλλου λόγω προβλημάτων στο AEL FC Arena - Λαμία και Αγρίνιο στο κάδρο!

Σε νέα αλλαγή φαίνεται πως οδηγείται η ΕΠΟ σχετικά με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς υπάρχουν προβλήματα στο AEL FC Arena. Σκέψεις για Λαμία ή Αγρίνιο.

Επιπλέον, αρνητική ήταν και η απάντηση που έλαβαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ από τον Δήμο Λάρισας, σχετικά με την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Novibet στην «AEL FC Arena».

Η επιστολή του Δήμου Λάρισας

Συγκεκριμένα, την κατηγορηματική αντίθεση του Δήμου Λαρισαίων στη διεξαγωγή του τελικού, στην πόλη της Λάρισας, ακόμα και εάν αυτό διεξαχθεί, κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με την διανομή προσκλήσεων, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης σε απαντητική επιστολή του προς τον πρόεδρο τη ΕΠΟ, Μπαλτάκο και τον εκτελεστικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Φιλιππούση.

Η σχετική αποστολή αναφέρει:

Αξιότιμόι κύριόι,

 Σάς εύχάριστω άρχικά γιά την επιστόλη σάς, με την όπόιά μάς ενημερωνετε επισημως γιά τη βόύληση της Ελληνικης Πόδόσφάιρικης Ομόσπόνδιάς νά διεξάχθει ό Τελικός Κύπελλόύ Ελλάδός στην πόλη μάς. 

Όπως ισως γνωριζετε μετά τις πρωτες δημόσιόγράφικες πληρόφόριες γιά την πιθάνότητά διεξάγωγης τόύ τελικόύ στην πόλη της Λάρισάς, ό Δημός Λάρισάιων εξεφράσε με άνάκόινωση τόύ τις σόβάρες επιφύλάξεις τόύ γιά τό ενδεχόμενό άύτό. Εντωμετάξύ κάι κάθως τά δημόσιεύμάτά πόύ θελόύν τόν Τελικό στη Λάρισά πληθάινόύν, εκφράζετάι μιά σύνόλικη άρνηση των πόλιτων, των φόρεων της πόλης, άλλά κάι των φιλάθλων γιά τη διεξάγωγη τόύ Τελικόύ στην πόλη μάς. Η πρόσφάτη ιστόριά της διεξάγωγης των Τελικων Κύπελλόύ, δύστύχως δικάιωνει τόσό τις δικες μάς επιφύλάξεις όσό κάι την σύνόλικη άρνηση της πόλης πόύ εκφράζετάι κάι μεσω δημόσιων τόπόθετησεων κάι άνάκόινωσεων. 

Τό γεγόνός ότι ό Τελικός Κύπελλόύ Ελλάδός τά τελεύτάιά χρόνιά δεν εινάι μιά γιόρτη τόύ πόδόσφάιρόύ, άλλά σύνόδεύετάι άπό εκτρόπά, δεν μάς άφηνει περιθωριά νά σύμφωνησόύμε σε μιά τετόιά πρόόπτικη, πάρά τη διάθεση των πρόηγόύμενων ημερων γιά θεσμικη σύνεργάσιά κάι διεξάγωγη, με όρόύς κάι πρόύ3πόθεσεις. Εκτιμόύμε ότι τά ζητημάτά άσφάλειάς των κάτόικων, άλλά κάι των ύπόδόμων της πόλης μάς, ό γενικεύμενός φόβός ότι η Λάρισά μπόρει νά εξελιχθει σε πεδιό άντιπάράθεσης όπάδων κάθως κάι η άρνηση της τόπικης κόινωνιάς νά δεχθει κάτι τετόιό, δεν επιτρεπόύν στό Δημό Λάρισάιων νά σύμφωνησει μάζι σάς.

 Γνωριζόύμε ότι ύπάρχόύν στη Λάρισά ιδιωτικες άθλητικες εγκάτάστάσεις στις όπόιες πρότεινετε νά γινει η διεξάγωγη τόύ Τελικόύ, άλλά άύτό δεν σημάινει ότι η πόλη εινάι άμετόχη. Εάν πάρά την ξεκάθάρη άρνηση της πόλης νά φιλόξενησει τόν Τελικό, πρόχωρησετε στη διεξάγωγη τόύ, τότε θά πρεπει νά άνάλάβετε άπόκλειστικά την εύθύνη γιά ότι μπόρει νά άκόλόύθησει. Ο Δημός Λάρισάιων ερμηνεύόντάς κάι τά μηνύμάτά πόύ λάμβάνόύμε τά τελεύτάιά 24ωρά, θεωρει ότι η Λάρισά στό σύνόλό της, δεν επιθύμει τη διεξάγωγη τόύ Τελικόύ Κύπελλόύ Ελλάδός στό πόδόσφάιρό κάι γιά τό λόγό άύτό δεν μπόρόύμε νά σύνάινεσόύμε. 

Πάράκάλόύμε γιά τις δικες σάς ενεργειες