Ο τραγέλαφος με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κάνει... διεθνή καριέρα

Κύπελλο Ελλάδας

i

© Intime

Ο τραγέλαφος με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας κάνει... διεθνή καριέρα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:20 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:38 - 10.05.2023

Το φιάσκο με την αναζήτηση έδρας του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζεται και έφτασε να γίνει θέμα σε Reuters και Équipe.

Το σίριαλ με την έδρα του φετινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζεται και απ' ότι φαίνεται δεν έχει τελειωμό. Τη Δευτέρα (08/05) αναβλήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για να διεξαχθεί την Τρίτη (09/05), όμως την Τρίτη (09/05) αναβλήθηκε εκ νέου, με νέα ημερομηνία να ορίζεται η Παρασκευή 12 Μαΐου. Και αν δεν τριτώσει το κακό με τις αναβολές, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, τότε λογικά θα ξεδιαλύνει και το τοπίο.

Όπως και να 'χει, τη δεδομένη χρονική στιγμή τα πάντα παραμένουν ακόμη ανοιχτά όσον αφορά την έδρα του τελικού, η οποία όπως είναι γνωστό έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Νέα κρούση στην Κύπρο, επαφές με γειτονικές χώρες μεταξύ αυτών και των Βαλκανίων, ενώ στο τραπέζι είχαν πέσει και Αγγλία, Γερμανία και Αυστραλία. Κανονικό world tour. Και η όλη αυτή κατάσταση έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις, με τις αναφορές του ξένου Τύπου να μην είναι καθόλου τιμητικές...

Συγκεκριμένα, δύο από τα κορυφαία Μέσα του εξωτερικού καταπιάστηκαν με το ζήτημα της εύρεσης γηπέδου για να φιλοξενηθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «L'Équipe» και το «Reuters». Αμφότερα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, τονίζοντας πως το πρόβλημα είναι τα πιθανά κρούσματα βίας από τους οπαδούς.

Live your myth in Greece: Ο γύρος του κόσμου με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Live your myth in Greece: Ο γύρος του κόσμου με τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Δεκάδες χώρες, άλλες τόσες πόλεις! Παντού μας βάζουν εμπόδια! Μέχρι και ο Νίκος Βέρτης, που πρόλαβε την ΕΠΟ και έκλεισε συναυλία, την ίδια μέρα, στο ίδιο γήπεδο που η Ομοσπονδία στόχευε να ορίσει τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ!

«Κανένα στάδιο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας», ο τίτλος του άρθρου της γαλλικής «L'Équipe», που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική Ομοσπονδία αναζητά ένα στάδιο να φιλοξενήσει τον τελικό μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι για επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων. Θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου; Δύο εβδομάδες πριν από τον αγώνα, στάδιο δεν έχει βρεθεί για να φιλοξενήσει τη συνάντηση μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ οπαδών των δύο συλλόγων, η Ελληνική Ομοσπονδία προσέγγισε διάφορες χώρες όπως η Κύπρος, το Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμα κι η Πολωνία, χωρίς να φτάσει σε συμφωνία μέχρι στιγμής. Η πολωνική πόλη Σοσνόβιετς είναι μεταξύ των υποψηφίων. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί απ' τις αρχές μέχρι τις 12 Μαΐου».

Το Reuters κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος, με τον τίτλο του δημοσιεύματος να είναι «Η ΕΠΟ δυσκολεύεται να βρει έδρα για τον τελικό Κυπέλλου». «Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ Αθηνών και του ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πονοκέφαλο για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), καθώς η έδρα του αγώναδεν έχει ακόμη αποφασιστεί, παρόλο που είναι να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου.

Η Ομοσπονδία δεν κατάφερε να βρει κατάλληλο γήπεδο στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ψάχνει για γήπεδα στο εξωτερικό, όπως στην Κύπρο, τη Βρετανία και την Πολωνία. Η ΕΠΟ είπε ότι είχε εγκρίνει δύο χώρους και η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου. Η αναμέτρηση ΑΕΚ-ΠΑΟΚ θεωρείται υψηλού κινδύνου. Η Κύπρος απέρριψε αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας τον Απρίλιο, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει τον εν λόγω άρθρο.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που η χάρη μας φτάνει μέχρι το εξωτερικό (όχι για καλό λόγο) και κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι και η τελευταία. Πάντως, για την ιστορία, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμένεται να αναμετρηθούν είτε στο Πανθεσσαλικό είτε εκτός Ελλάδας για το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας.