Τελικός Κυπέλλου: «Μέχρι 1.000 οργανωμένους η κάθε ομάδα και διαμονή σε διαφορετικές πόλεις»

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ περιμένουν ενημέρωση για τον τελικό.

i

©intime

Τελικός Κυπέλλου: «Μέχρι 1.000 οργανωμένους η κάθε ομάδα και διαμονή σε διαφορετικές πόλεις»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:03 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:32 - 08.04.2023

Στην Κύπρο αναφέρονται στις τρεις προϋποθέσεις για να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ.

Στην Κύπρο υπάρχουν συνεχόμενα δημοσιεύματα για τον τρόπο διεξαγωγής τελικού και κυρίως το πως θα μεταβούν οι οπαδοί των δύο φιναλίστ στο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, λοιπόν, σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «www.offsite.com.cy» τρεις είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί ο τελικός στο νησί. Οι πιο σημαντικές είναι μέχρι 1.000 οργανωμένοι από κάθε ομάδα να μεταβούν στο νησί, αλλά και να μείνουν σε διαφορετικές πόλεις.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ τονίζεται: «Ο τελευταίος λόγος ανήκει στην Αστυνομία. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι χθες η Αστυνομία δεν ενημερώθηκε επίσημα αν και γνωρίζουν στο Αρχηγείο για τις προθέσεις της ΕΠΟ.

Η Αστυνομία φαίνεται να προσανατολίζεται σε πολύ συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις για να πει το ναι στη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου στο ΓΣΠ.

Μεταξύ άλλων στο μικροσκόπιο του Αρχηγείου βρίσκονται τρεις προϋποθέσεις, τις οποίες η Αστυνομία φαίνεται να λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη και αυτές θα γείρουν την πλάστιγγα κατά ποσό θα πει το ναι στο αίτημα της ΕΠΟ.

Πρώτη προϋπόθεση: Ο αριθμός των οργανωμένων φιλάθλων που θα ταξιδέψει μαζί με την κάθε ομάδα. Αυτός πρέπει να περιοριστεί σε μερικές εκατοντάδες και δεν πρέπει να υπερβαίνει γύρω στους 1.000 για κάθε ομάδα.

Δεύτερη προϋπόθεση - Χώρος διαμονής οπαδών: Η δεύτερη βασική προϋπόθεση θα είναι ο χώρος διαμονής των φιλάθλων των δυο ομάδων. Αυτός θα πρέπει να είναι σε διαφορετικές πόλεις για την κάθε ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο της παρουσίας των φιλάθλων χωρίς διανυκτέρευση κάτι όμως που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο τουλάχιστον για το συνολικό αριθμό των οπαδών των δυο ομάδων.

Τρίτη προϋπόθεση: Η μέθοδος διακίνησης και μεταφοράς των οργανωμένων φιλάθλων.

Σκέψεις γίνονται και για τη διάθεση των εισιτηρίων στο ΓΣΠ. Μεταξύ άλλων υπάρχει το ενδεχόμενο ζητηθεί όπως αυτά διατεθούν μόνο σε κατόχους κάρτας φιλάθλου του ΚΟΑ.

Παράλληλα, θα προβληματίσει και ο διαχωρισμός των κερκίδων με μια πρώτη σκέψη να δοθεί η ανατολική κερκίδα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και η δυτική κερκίδα στους οπαδούς της ΑΕΚ (σ.σ. ή του Ολυμπιακού, εφόσον στη ρεβάνς οι Πειραιώτες κάνουν την ανατροπή) με τα πέταλα να μείνουν κενά. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν ξεκαθάρισε ακόμα».